Wednesday, September 2, 2009

ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

  • Η Μόστρα έπλασε την Εύα

Σαρλίζ Θερόν (εκ Νοτίου Αφρικής),. Ουάου!
Από ταινίες και επίπεδο φεστιβάλ ουδέν γνωρίζω. Από γυναικάρες και οφθαλμόλουτρο θα ιδρώσουν και οι λαγκούνες. Τα ουρί του Παραδείσου από σήμερα (Τετάρτη) μέχρι 12 Σεπτεμβρίου στην Μostra D΄ Αrte Cinematografica! Με το που λες κύμινο με την έναρξη της Μόστρας δηλαδή να η Μόνικα Μπελούτσι. Ακολουθούμενη από Σαρλίζ Θερόν και Εύα Μέντες. Δεν το πιστεύω. Αυτό δεν είναι φεστιβάλ, είναι σούπερ καλλιστεία της απόλυτης γυναικείας ομορφιάς! Το Caro diario έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη έναρξη με «Βaaria» του Τζουζέπε Τορνατόρε (Σινεμά ο παράδεισος, 1988). Ο οποίος επιστρέφει στις γραφικές νοσταλγίες με μια ιστορία από το χωριό του Βagheria με ατού τη Μόνικα Μπελούτσι. Κάτι σαν το σίκουελ της Μαλένας του 2000 μου θυμίζει.

Πέμπτη (3/9) «Τhe Road» (Ο δρόμος) από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Κόρμακ ΜακΚάρθι (Νo country for old men) με σκηνοθέτη τον Τζον Χίλκοτ. Το στόρι μοιάζει με εφιαλτική μελλοντολογία. Πατέρας και γιος παρέα με ένα περίστροφο διασχίζουν μια πυρπολημένη και έρημη Αμερική. Τώρα τι ρόλο θα διαδραματίσει η Σαρλίζ Θερόν, θα σας πω όταν το δω.
  • Παρασκευή «Βad lieutenant»
«Διαφθορά στη Νέα Ορλεάνη» παραφράστηκε ελληνικά και στις αθηναϊκές αίθουσες εξέρχεται από 17 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ριμέικ ελεύθερης προσαρμογής από την ομότιτλη ιστορία του Έιμπελ Φεράρα και του 1992 με πρωταγωνιστή τον Χάρβεϊ Καϊτέλ. Το περίεργο της ιστορίας είναι πως σκηνοθέτης του ριμέικ είναι ο Γερμανός Βέρνερ Χέρτζογκ (Αγκίρε, η μάστιγα του θεού). Όλα τ΄ άλλα αμερικανικά, με Νίκολας Κέιτζ, Βαλ Κίλμερ και Εύα Μέντες. Ουάου!

Ύστερα από αυτό το καταιγιστικό, θηλυκό, τριήμερο ηρεμία για μια βόλτα στο Σαν Μάρκο. Διότι το Σάββατο προβάλλεται η γαλλική παραγωγή «Ρersecution» του Πατρίς Σερό με τη Σαρλότ Γκενσμπούργκ, άρτι αφιχθείσα από Κάννες και πρώτο βραβείο για την εφιαλτική της εμπειρία στον «Αντίχριστο» του Λαρς Φον Τρίερ.

Η Κυριακή είναι αντικαπιταλιστική. Όχι των συντρόφων της Ρωσίας αλλά του ευτραφέστατου Μάικλ Μουρ της Αμερικής. Το τελευταίο του κατόρθωμα τιτλοφορείται «Καπιταλισμός, μια ερωτική ιστορία», τουτέστιν θα τα σούρνει στα golden boys της Γουόλ Στριτ. Προβλέπω αποκαλύψεις και γιαουρτόματα εναντίον πολυεθνικών και άλλων κακών. Στο πρόγραμμα ακόμα δύο ντοκιμαντέρ εξ Αμερικής. Το «South of border» του Όλιβερ Στόουν με το πορτρέτο του Ούγκο Τσάβες και το «Νάπολι, Νάπολι» του Έιμπελ Φεράρα. Η εκστρατεία εναντίον αμερικανικού καπιταλισμού συνεχίζεται τη Δευτέρα με «Τhe Ιnformant» του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Όπου το διάσημο golden boy με το όνομα Μαρκ Whitacre (Ματ Ντέιμον) φιξάριζε τιμές και έβγαζε έναν ωκεανό από δολάρια. Όχι, μην απορείτε. Το θέμα πουλάει, επομένως να γίνουμε πλούσιοι καταγγέλλοντας πλούσιους παιδιά.

Όπως ο σοσιαλισμός έτσι και ο καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο. Πριτς σας γελάσανε!

Τρίτη ψιτ κορίτσια ο Τζορτζ Κλούνι. Παρέα με Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κέβιν Σπέισι και Τζεφ Μπρίτζες στην κομεντί «Οι άνθρωποι που χάζευαν κατσίκες» (Τhe men who stare at goats)

μια αντιπολεμική ιστορία με σκηνοθέτη τον ηθοποιό Γκραντ Χέσλοφ. Την ίδια ημέρα θα προβληθεί και το «Βrooklyn΄s finest», αστυνομική περιπέτεια του Αντουάν Φούκουα (Ημέρα εκπαίδευσης) με Ρίτσαρντ Γκιρ, ΝτονΤσιντλ, Ίθαν Χοκ και Γουέσλι Σνάιπς. Τετάρτη με ζόμπι Τζορτζ Ρομέρο και «Survival of the dead». Πέμπτη με την κωμωδία του Φατίχ Ακίν «Soul kitchen» και Παρασκευή η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Ανγκ Λι συνεδριάζει και το Σάββατο (12/9) το Χρυσό Λιοντάρι λαμβάνει η τάδε κινέζικη ή αιγυπτιακή τριτοκοσμική παραγωγή. Άλλα τα μάτια της Μόνικας άλλα του λιονταριού!

  • Ελλάδα εξ Αμερικής

Ελληνική συμμετοχή εξ Αμερικής. Το ντοκιμαντέρ της Άντζελας Ισμαήλου «Μεγάλοι σκηνοθέτες» made in USΑ αύριο Πέμπτη στο παράλληλο πρόγραμμα Οrizzonti με τη συμμετοχή- παρακαλώ- του Τοντ Χάινς και του Τζον Σέιλς. Είδες η Άντζελα; Ακόμα δύο ηθοποιοί από Τορόντο από την ελληνική ομογένεια ο Γιώργος Στρουμπουλόπουλος και η πανέμορφη Αθηνά Καρκάνη, πρωταγωνιστούν στα ζόμπι του Ρομέρο. Και ακόμα δύο επίσης της ελληνικής ομογένειας από Γερμανία, η Μαρία Κετικίδου και ο Αδάμ Μπουσδούκος παίζουν στην κωμωδία του Φατίχ Ακίν. Έξω πάμε περίφημα!
  • Αποστολή: Δημήτρης Δανίκας, ΤΑ ΝΕΑ: Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009


No comments: