Tuesday, September 8, 2009

Εκατό διαμαρτυρόμενοι κινηματογραφιστές αντιμετωπίζουν τα κόμματα

  • ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Ο Νίκος Περράκης είναι ένας από  τους 100 διαμαρτυρόμενους  σκηνοθέτες
Εκατό έγιναν οι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες κινηματογραφιστές που διαμαρτυρόμενοι κατά της απραξίας του υπουργείου Πολιτισμού να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή νέο κινηματογραφικό νόμο, αρνούνται να στείλουν ταινίες τους στο 50ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και να συμμετάσχουν στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του ΥΠΠΟ. Την αρχική διαμαρτυρία είχαν υπογράψει 65 σκηνοθέτες και παραγωγοί 31 συνολικά έτοιμων ή σε στάδιο παραγωγής ελληνικών ταινιών και ανάμεσα στις υπογραφές ήταν ονόματα όπως του Κώστα Γαβρά, του Θόδωρου Αγγελόπουλου, του Παντελή Βούλγαρη, του Νίκου Περράκη κ.ά.

Με αφορμή τη διαμαρτυρία και με άξονα το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου-και νομοθετικά- που έχει μείνει στον αέρα τα τελευταία πέντε χρόνια (μόνον υποσχέσεις έμειναν...) το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» ανοίγει διάλογο ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα και κινηματογραφικούς δημιουργούς-αποστέλλοντας προσκλήσεις προς τα πολιτικά κόμματα.

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 12.00 στον «Ιανό» (Σταδίου 24) οι πολιτικοί εκπρόσωποι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους για την ανανέωση του νομοθετικού πλαισίου για τον κινηματογράφο και θα αρχίσουν διάλογο με τους κινηματογραφιστές, υπό μορφή debate, με χρονομετρημένες ομιλίες.

ΙΝFΟ
Η έναρξη (16 Σεπτεμβρίου)
του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας» θα γίνει με την ταινία «Μια κάποια εκπαίδευση» της Λόνε Σέρφιγκ.
  • ΤΑ ΝΕΑ: Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

No comments: