Monday, September 7, 2009

Στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες


Για την ταινία του Όλ.Στόουν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες βρίσκεται στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την προβολή της ταινίας του Αμερικανού σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, που είναι αφιερωμένη σε αυτόν.

Την ανακοίνωσε της άφιξης Τσάβες έκανε ο υπεύθυνος Τύπου της Μόστρα κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του Όλιβερ Στόουν για το ντοκιμαντέρ South of the Border, το οποίο θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού τμήματος στο Φεστιβάλ.

Ο Αμερικανός κινηματογραφιστής εξήρε τον Τσάβες, επισημαίνοντας «όλες τις θαυμάσιες αλλαγές» που έχουν γίνει στη Βενεζουέλα.

Ο Στόουν υπερασπίστηκε ακόμη και τους δεσμούς του Τσάβες με το Ιράν, οι οποίοι έχουν έντονα επικριθεί από την Ουάσινγκτον. Μάλιστα, το Ιράν ανακοίνωσε επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα ύψους 760 εκατ. δολάρια.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναμένεται να περάσει το κόκκινο χαλί γύρω στις 17:00 τοπική ώρα για την επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ, εν όψει της οποίας έχουν ήδη μεταβεί από την Κυριακή στην Βενετία στρατιωτικοί της Βενεζουέλας και σημαντική επίσημη αντιπροσωπεία.

Η ταινία, η οποία καταχειροκροτήθηκε κατά τη δημοσιογραφική προβολή της, εξιστορεί τις πολιτικές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια στη Λατινική Αμερική μετά την εκλογή του Τσάβες το 1998.

Μέσα από συνεντεύξεις και εικόνες αρχείου, ο Όλιβερ Στόουν δείχνει στο ντοκιμαντέρ ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν είναι «ο υπ' αριθμόν ένα δημόσιος εχθρός», όπως τον παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ. [ΤΟ ΒΗΜΑ]

No comments: