Tuesday, September 29, 2009

Διαχωρίζει τη θέση του στην υπόθεση Πολάνσκι ο Λικ Μπεσόν

Ο Ρομάν Πολάνσκι την εποχή που το σκάνδαλο είχε συγκλονίσει το Χόλιγουντ

Με τη δήλωση πως «η Δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι ίδια για όλο τον κόσμο» ο Γάλλος σκηνοθέτης και παραγωγός Λικ Μπεσόν διαχώρισε πλήρως τη θέση του, αναφορικά με τη σύλληψη του Ρομάν Πολάνσκι στην Ελβετία.

«Τρέφω πολλά αισθήματα γι’ αυτόν, είναι ένας άνθρωπος που υπεραγαπώ, που τον γνωρίζω αρκετά, οι κόρες μας είναι πολύ φίλες, όμως υπάρχει μία Δικαιοσύνη και είναι η ίδια για όλους» τόνισε ο Μπεσόν, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

«Από εδώ και μπρος, ο λόγος πέφτει στη Δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω τίποτε από την υπόθεση, όμως πιστεύω πως όταν δεν εμφανιζόμαστε σε μία δίκη, τότε πέφτουμε στην πλευρά του άδικου, και αυτό είναι ένα ρίσκο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το εάν τον ενοχλεί η κινητοποίηση του κινηματογραφικού κόσμου υπέρ του Πολάνσκι, ο Μπεσόν απάντησε:

«Όχι, ο καθένας είναι ελεύθερος. Όμως γνωρίζω πως εγώ έχω μία κόρη, που είναι 13 ετών. Εάν έπεφτε θύμα βιασμού δεν θα σκεφτόμουνα το ίδιο».

Ο 76χρονος Πολωνός σκηνοθέτης συνελήφθη στην Ελβετία το Σάββατο και από τότε παραμένει υπό κράτηση. Ο Ρομάν Πολάνσκι είχε παραδεχτεί το 1978 ότι είχε παράνομη σεξουαλική επαφή με τη 13χρονη τότε Σαμάνθα Γκέιμερ.

Στην αρχή είχε κατηγορηθεί για έξι κακουργήματα και αντιμετώπιζε έως και ισόβια κάθειρξη. Όμως, έκανε συμφωνία με τον εισαγγελέα, δήλωσε ένοχος για τη σεξουαλική επαφή με ανήλικη και οι κατηγορίες για τα πέντε κακουργήματα αποσύρθηκαν. Λίγο αργότερα διέφυγε στη Γαλλία και τότε εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα
Ελεύθερος με εγγύηση και υπό αυστηρούς όρους πιθανόν να αφεθεί ο Ρομάν Πολάνσκι (28/9/2009)
Υπό κράτηση στην Ελβετία ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι (27/9/2009)
Απορρίφθηκε το αίτημα Πολάνσκι να σταματήσει η εναντίον του δίωξη (8/5/2009)
Αμερικανός δικαστής απορρίπτει την αίτηση του Πολάνσκι να σταματήσει η δίωξή του (18/2/2009)
«Δεν έχω σκοπό να επιστρέψω ποτέ ξανά στις ΗΠΑ», ξεκαθαρίζει ο Ρομάν Πολάνσκι (14/1/2009)

No comments: