Tuesday, May 5, 2009

Εντυπωσιακή πρωτιά του «Wolverine»


Τελικά η πειρατεία φαίνεται ότι δεν είναι ο χειρότερος εχθρός του κινηματογράφου και του box office. Το συμπέρασμα προκύπτει από τις εισπρακτικές επιδόσεις του «X-MEN, η αρχή: Wolverine», της ταινίας που υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα από τη διαδικτυακή πειρατεία, ωστόσο κατέκτησε μια εντυπωσιακή πρωτιά στο box office. Η περιπέτεια φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Χιου Τζάκμαν διέρρευσε σε κόπια εργασίας, μάλλον από την εταιρεία που σχεδίασε τα ειδικά εφέ, και κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ, όπου την «κατέβασαν» περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες, αρκετές εβδομάδες πριν κάνει την πρεμιέρα της. Το στούντιο της Fox αρχικά θεώρησε το γεγονός μεγάλη καταστροφή, όλοι περίμεναν πόσα εισιτήρια θα συγκεντρώσει τελικά η ταινία, ενώ ένας γνωστός Αμερικανός κριτικός, ο Ρότζερ Φρίντμαν, απολύθηκε από το Fox News επειδή έκανε κριτική στην κόπια που διέρρευσε.

Στο πρώτο της Σαββατοκύριακο στις αίθουσες, τα νούμερα της ταινίας είναι εντυπωσιακά. O «Wolverine» ξεπέρασε τα 87 εκατ. δολάρια στην Αμερική, ενώ και στην Ελλάδα –όπου το πειρατικό downloading σκίζει– πήγε πολύ καλά, με περίπου 75 χιλιάδες εισιτήρια. Το γεγονός ότι η ταινία διέρρευσε στην κόπια εργασίας, χωρίς τα εφέ και με τον Χιου Τζάκμαν να φαίνεται σε αρκετές σκηνές κρεμασμένος από τα ειδικά σχοινιά που «σβήνονται» στην τελική επεξεργασία, φαίνεται ότι τελικά λειτούργησε διαφημιστικά.

Ακόμη και όσοι είχαν ήδη δει την ταινία, πήγαν για να συγκρίνουν τις δύο βερσιόν, ενώ μικρή σημασία είχε όπως φαίνεται η φήμη που κυκλοφόρησε από το στούντιο πως η διάρκεια στην επίσημη κόπια είναι κατά δέκα λεπτά μεγαλύτερη.

  • Του Παναγιωτη Παναγοπουλου, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Tρίτη, 5 Mαϊου 2009

No comments: