Sunday, May 10, 2009

«Chip & Ovi»: ένα απροσδόκητα αισιόδοξο ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Ευαγγελίδη προβάλλεται στο Underground Εντευκτήριο

  • Την Πέμπτη 14 Μαΐου, ώρα 21.00, παρουσία του σκηνοθέτη 

  • Στην πρώτη από τις τέσσερις τελευταίες εκδηλώσεις του «Underground Εντευκτήριο» για την τρέχουσα περίοδο, θα προβληθεί το ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ «Chip & Ovi», του Παναγιώτη Ευαγγελίδη (σενάριο, κάμερα, σκηνοθεσία) που γυρίστηκε στην Κλουζ της Ρουμανίας τον Απρίλιο 2006, παρουσιάστηκε το 2007 με επιτυχία στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και έχει προβληθεί κατά καιρούς σε διάφορες θεματικές και άλλες διοργανώσεις.
  • Ο Τσιπ και ο Όβι γνωρίστηκαν σε ένα ορφανοτροφείο κοντά στην πόλη Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας σε εφηβική ηλίκία. Είναι ανάπηροι, ο ένας στα χέρια εκ γενετής και ο άλλος στο πόδι από πολυομυελίτιδα. Οι μητέρες τους τους εγκατέλειψαν λίγο μετά την γέννα και τους ανέλαβαν κρατικά ορφανο­τροφεία. Εδώ και ενάμιση χρόνο είναι ζευγάρι και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις δυσκολίες να βρουν δουλειά, την κοινωνική διάκριση, την φτώχεια αλλά και τα γυρίσματα της σχέσης τους κι ονειρεύονται ο Όβι να γίνει επαγγελματίας κάμεραμαν κι ο Τσιπ ιδιοκτήτης πετρελαιοπηγών στο Τέξας. Παρά τις ιδιομορφίες και τις προφανείς δυσκολίες της ζωής των δύο προσώπων της, η θετική τους στάση προκαλεί βαθιά συγκίνηση και αισιοδοξία.
  • Ο Ευαγγελίδης, που θα παρίσταται στην προβολή και θα συζητήσει με το κοινό, γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζει και εργάζεται. Είναι συγγραφέας τριών μυθιστορημάτων και μεταφραστής από τα ιαπωνικά. Ασχολείται με τον κινηματογράφο ως σεναριογράφος και τα τελευταία χρόνια και ως σκηνοθέτης.
  • Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

No comments: