Tuesday, May 19, 2009

Σαρώνουν παγκοσμίως το box-office οι «Illuminati» του Ρον Χάουαρντ. Ρεκόρ εισπράξεων

  • Ρεκόρ εισπράξεων σημειώνει η ταινία Illuminati με 150.000 θεατές να έχουν δει την ταινία στις πέντε πρώτες ημέρες προβολής της στην Ελλάδα. Παγκοσμίως οι εισπράξεις της έχουν ήδη ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία έκανε ρεκόρ εισπράξεων και στην Βρετανία, συγκεντρώνοντας 6,1 εκατομμύρια λίρες το πρώτο διήμερο προβολής της.

Διαβάστε το αφιέρωμα του in.gr για την ταινία

  • Η υπόθεση της ταινίας με σκηνοθέτη τον Ρον Χάουαρντ και πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς έχει ως εξής: Όταν ο Ρόμπερτ Λάνγκτον ανακαλύπτει στοιχεία που μαρτυρούν πως αναβιώνει μία αρχαία αδελφότητα, γνωστή ως οι Πεφωτισμένοι, έρχεται αντιμέτωπος με τη θανάσιμη απειλή κατά του μεγαλύτερου εχθρού της μυστικής οργάνωσης: της Καθολικής Εκκλησίας. Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, ο Λάνγκτον καταφθάνει στη Ρώμη όπου ενώνει τις δυνάμεις του με την Ιταλίδα επιστήμονα Βιττόρια Βέτρα.
  • Εκεί και ενώ στο Βατικανό συνεδριάζει το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων για να εκλέξει το νέο Πάπα, ο Λάνγκτον και η Βέτρα ξεκινούν ένα ασταμάτητο κυνηγητό μέσα σε σφραγισμένες κρύπτες, επικίνδυνες κατακόμβες, εγκαταλειμμένους ναούς, αναγεννησιακά μνημεία και ακόμη και μέσα στα έγκατα του πιο κρυφού τάφου πάνω στη γη, ακολουθώντας τα 400-ετών ίχνη αρχαίων συμβόλων που αποτελούν τη μόνη ελπίδα σωτηρίας για το Βατικανό.

No comments: