Thursday, May 14, 2009

Και εγένετο Φεστιβάλ Ιταλικού Σινεμά. Πρεμιέρα στις 21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, ενώ μετά «κατεβαίνει» Αθήνα

  • Ενα καινούργιο φεστιβάλ γεννιέται στη χώρα μας με σκοπό να καθιερωθεί σε μόνιμη βάση. Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου που ξεκινάει τις δράσεις του από το «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης στις 21 Μαΐου (διάρκεια έως τις 27/05) και στη συνέχεια μεταφέρεται στην Αθήνα (28/05 έως τις 3/06) στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος – Prince Filmcenter».
  • Οι διοργανωτές του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, υπόσχονται ταινίες πρώτης προβολής και πρόγραμμα αφιερωμένο στον ιταλικό κινηματογράφο με το πλούσιο παρελθόν, το δυναμικό παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον.

Εφτά ταινίες

  • Στο 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου θα προβληθούν συνολικά εφτά ταινίες παραγωγής 2001-2007, δύο από τις οποίες πραγματοποιούν πρεμιέρα στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις: «Η σωστή απόσταση» («La giusta distanza») σε σκηνοθεσία Carlo Mazzacurati και «Μη χάνεις τον καιρό σου, Τζόνι» («Lascia perdere, Johnny!»), την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ηθοποιού Fabrizio Bentivoglio. Πραγματικές ιστορίες, ψυχολογικά θρίλερ, κοινωνικά ζητήματα, ο αγώνας των ανθρώπων να συμφιλιωθούν με το πέρασμα του χρόνου, οι κοινωνικές συμβάσεις που καταπιέζουν τις επιθυμίες, ο πρόωρος χαμός της παιδικής αθωότητας, τα νεανικά όνειρα, οι φιλοδοξίες, αλλά και τα κρυμμένα οικογενειακά μυστικά αποτελούν κάποια από τα θέματα που θίγονται από τους νέους Ιταλούς δημιουργούς.
  • Ελεύθερος Τύπος, Πέμπτη, 14.05.09

No comments: