Tuesday, May 19, 2009

Η Πενέλοπε, ο Αλμοδόβαρ και οι «Σπασμένες αγκαλιές» στις Κάννες


Η Πενέλοπε Κρους στην ταινία του Πέεδρο Αλμοδόβαρ «Σπασμένες αγκαλιές»
  • ΚΑΝΝΕΣ, Αποστολή. Με την Πενέλοπε Κρους για μια ακόμη φορά στο πλευρό του και με την σκιά της μεγάλης επιτυχίας του, «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» παρούσα, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, το τρομερό παιδί της Ισπανίας, υπογράφει τις «Σπασμένες αγκαλιές». Για μια ακόμη φορά σε ταινία του, μια ιστορία μοιρασμένη ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, η κυριαρχία του γυναικείου στοιχείου είναι έντονη. «Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά» είπε ο σκηνοθέτης την Τρίτη το μεσημέρι στους δημοσιογράφους. «Ανήκω στην γενιά της δεκαετίας του 50 και μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον πέρα για πέρα μητριαρχικό. Η μητέρα μου -όπως πολλές γυναίκες της δικής της γενιάς- είχε επιβιώσει από τον πόλεμο, ήταν σκληρή, δυναμική, έπαιρνε πρωτοβουλίες. Ό,τι είμαι το χρωστώ σε αυτήν».

  • Από την πλευρά της, η Πενέλοπε Κρους δήλωσε ότι η εμπειρία της στις «Σπασμένες αγκαλιές» ήταν μια από τις δυσκολότερες της καριέρας της αφού έπρεπε διαρκώς να μεταπηδά από την κωμωδία στο δράμα_ πολλές φορές την ίδια μέρα. «Δεν νομίζω ότι υπήρξε ούτε μια εύκολη μέρα στα γυρίσματα αυτού του μεγάλου ταξιδιού που άξιζε όμως τον κόπο γιατί με έφερε δίπλα σε ανθρώπους που εκτιμώ πάρα πολύ» είπε η Κρους που πέρσι τέτοια εποχή βρισκόταν στις Κάνες με το «Vicky Cristina Barcelona» του Γούντι Αλεν που της χάρισε το Οσκαρ Β’ ρολου.
  • Η Κρους είναι ένα από τα πολύ καλά στοιχεία των «Σπασμένων αγκαλιών» όμως η ηθοποιός με τις περισσότερες πιθανότητες για βράβευση είναι μέχρι στιγμής η Τζιοβάνα Μετσοτζόρνο της ταινίας «Vincere» του Μάρκο Μπελόκιο. Η κόρη του ηθοποιού Βιτόριο Μετσοτζόρνο πέτυχε μια σπαραχτική ερμηνεία έχοντας υποδυθεί την Ιντα Ντέσλερ, την κρυφή ερωμένη του Μπενίτο Μουσολίνι την οποία ο τελευταίος απομάκρυνε από την ζωή του όταν άρχισε να αναρριχάται στην εξουσία. Αποφασισμένη να κερδίσει το δίκιο της η Ντέσλερ αυτοθυσιάστηκε προσπαθώντας να τον επαναφέρει κοντά στην ίδια και στο παιδί που έκαναν.
  • Ι. ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ | ΤΟ ΒΗΜΑ, Τρίτη 19 Μαΐου 2009 [ 15:51 ]

Διαβάστε Επίσης

Ο Λαρς φον Τρίερ άναψε φωτιές

No comments: