Friday, October 31, 2008

Οι ταινίες που θα... επιστρέψουν

«Στον πυρετό της δόξας» («Fame», 1980)
Φωτογραφία

Ο Βρετανός Αλαν Πάρκερ αφουγκράστηκε τον χορευτικό παλμό της εποχής σε μια ευχάριστη ταινία από την οποία δεν λείπει ο προβληματισμός. Μεγάλη επιτυχία του 1980, την ακολούθησε η ομότιτλη τηλεοπτική σειρά στην οποία εμφανίζονταν οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς της κινηματογραφικής ταινίας. Προτάθηκε για πολλά Οσκαρ και κέρδισε αυτά που άξιζε: μουσικής και τραγουδιού («Fame»).

«Footloose» (1984)

Φωτογραφία

Ένας νεαρός ( Κέβιν Μπέικον ), γέννημα θρέμμα του Σικάγου και παθιασμένος με τον μοντέρνο χορό, μετακομίζει σε μικρή κωμόπολη όπου ο χορός... απαγορεύεται! Υπεύθυνος για τον παράλογο αυτόν περιορισμό είναι ένας αιδεσιμότατος ( Τζον Λίθγκοου ), του οποίου την κόρη ( Λόρι Σίνγκερ ) ερωτεύεται ο ήρωας. Μεγάλη επιτυχία της εποχής της η ταινία αγαπήθηκε από εκατομμύρια νέους που είδαν επιτέλους να ασκείται κριτική κατά των συντηρητικών θεσμών οι οποίοι άγγιζαν τη σφαίρα του παραλόγου.

«Step up 2: Το επόμενο βήμα» («Step up 2 the streets», 2007)

Φωτογραφία

Δύο μαθητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Μέριλαντ ( Μπριάνα Εβιγκαν, Ρόμπερτ Χόφμαν ) ενώνουν τις δυνάμεις τους, λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλο χορευτικό διαγωνισμό. Συνέχεια της επιτυχημένης μουσικοχορευτικής ταινίας «Step up: Τα βήματα του πάθους» και η πιο επιτυχημένη ξένη ταινία την περασμένη σεζόν για την εταιρεία που τη διένειμε στην Ελλάδα. Το τρίτο μέρος θα γυριστεί τρισδιάστατο.

ΤΟ ΒΗΜΑ, Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

No comments: