Monday, October 27, 2008

Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στην Κόρινθο

Το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορίνθου ανοίγει τις πύλες του στις αίθουσες του «ΛΑΪΣ» την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 1 Νοεμβρίου.

Τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ θα είναι ο Zbigniew Preisner. Ο εμπνευστής και δημιουργός των μελωδιών που «διατρέχουν» τον κινηματογραφικό κόσμο του Κριστόφ Κισλόφσκι (Διπλή ζωή της Βερόνικα, Δεκάλογος), o άνθρωπος που μας εισήγαγε στον ήχο των «χρωμάτων» (Μπλέ, Κόκκινη, Λευκή ταινία), ο «αντισυμβατικός συνθέτης», θα βρεθεί στο 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορίνθου.

Ένας επιπλέον λόγος που συνδέει τον Zbigniew Preisner με το Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση της έκθεσης αφισών των ταινιών του επί χρόνια στενού συνεργάτη και φίλου του, Kryzstof Kieslowsky. Συνολικά 47 έργα θα μεταφερθούν ειδικά για το Φεστιβάλ, από το Κινηματογραφικό Μουσείο του Λότζ στην Πολωνία.

Επίσης, κάποιοι από τους μεγαλύτερους οραματιστές, τους πιο ταλαντούχους αλλά και τους πιο «ιδιαίτερους» επαγγελματίες του Κινηματογράφου πρόκειται να τιμήσουν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ.

Μεταξύ αυτών είναι τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής για το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, η Q-Orianka Kilcher, o Dionysios Aristeides Zervos, η Anamaria Marinca, ο Φώτης Μήτσης και o Κώστας Ανδρεόπουλος.

No comments: