Friday, October 10, 2008

«Ανάσα» για τους μικρομηκάδες

Μια «ανάσα» προβολής της - ουσιαστικά - «θαμμένης» από τη διανομή, ελληνικής μικρού μήκους ταινίας αποτελούν οι προβολές που από τις 20/10 θα γίνονται κάθε Δευτέρα στον κινηματογράφο «Αφαία» (Δημοσθένους 96, στο ύψος της Β΄ Εισόδου στη Συγγρού), με πρωτοβουλία του σωματείου των μικρομηκάδων, «μικρό», και της εταιρείας «New Star».

«Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν καλές ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες μέχρι τώρα δεν προβάλλονταν στις κινηματογραφικές αίθουσες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν το κοινό τους», σημειώνει το σωματείο, συμπληρώνοντας ότι «η ταινία μικρού μήκους είναι ένα κομμάτι της κινηματογραφίας και θα πρέπει να προβάλλεται όπως και τα άλλα κινηματογραφικά έργα, πέρα από τα επίσημα φεστιβάλ ή τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις». Το σωματείο ελπίζει «να βρεθούν και άλλες αίθουσες που θα δεχτούν να προβάλλουν ταινίες μικρού μήκους με εισιτήριο, εκτός φεστιβάλ ή φεστιβαλικών εκδηλώσεων» και καλεί κάθε δημιουργό ταινίας μικρού μήκους να επικοινωνήσει μαζί του (mikrosomateio@yahoo.gr) για την προβολή της δημιουργίας του. Οι προβολές θα ξεκινούν στις 6 μ.μ. Η συνολική διάρκεια της προβολής των ταινιών είναι μία ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «μικρό» δραστηριοποιείται πολλαπλώς για την προβολή αυτού του κινηματογραφικού είδους (προβολές, ημερίδες κλπ.), ενώ το αρχείο περιλαμβάνει πάνω από 70 τίτλους σε φιλμ, 350 τίτλους σε VHS, 200 σε DVD, φωτογραφίες και ενημερωτικό υλικό. Διαθέτει, επίσης, βάση δεδομένων για ελληνικές ταινίες μικρού μήκους και για τα διεθνή φεστιβάλ. Αλλωστε, εκτός της διάδοσης, στους στόχους του περιλαμβάνεται η διαφύλαξη, η συντήρηση και η προβολή των ταινιών.


No comments: