Monday, November 3, 2008

Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών στην Ολλανδία


Προβλήθηκαν ταινίες σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με αγγλικούς υποτίτλους, οι οποίες διατέθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πόλη Delft της Ολλανδίας (30 Οκτωβρίου-2 Νοεμβρίου) το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών 2008, το οποίο οργανώθηκε από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη και την ελληνική κοινότητα Χάγης.

Προβλήθηκαν ταινίες σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με αγγλικούς υποτίτλους, οι οποίες διατέθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς και ταινίες από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2007.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ έγινε από το σύμβουλο της ελληνικής πρεσβείας στην Ολλανδία κ. Λ. Καρατσώλη, στον κινηματογράφο Lumen, στο Delft και προβλήθηκε η ταινία του Π. Βούλγαρη «Νύφες».

Ο κ. Καρατσώλης, τόνισε στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ότι οι ταινίες που προβάλλονται στο φετινό φεστιβάλ είναι όλες πρόσφατες και ορισμένες έχουν διακριθεί ήδη σε καθιερωμένα ελληνικά και ξένα φεστιβάλ και δίνουν την ευκαιρία για μια φρέσκια ματιά στην καθημερινή ζωή και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Επεσήμανε ακόμη την προβολή του ντοκιμαντέρ των Ολλανδών δημιουργών Barbara Meter και Wim Oudshoorn, που αφορά στα προσκυνητάρια στους ελληνικούς δρόμους.

Προβλήθηκαν επίσης οι ταινίες «Ο γιός του φύλακα» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, «Είναι ο Θεός μάγειρας;» του Στέργιου Νιζήρη, «Φτηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη.

No comments: