Wednesday, November 19, 2008

Στην αγαπημένη μου Αυστραλία!

Στο βροχερό Σίδνεϊ πραγματοποίησε την πρεμιέρα του το επικό πόνημα του Μπαζ Λούρμαν [ Baz Luhrmann] «Αυστραλία». Οι Αυστραλοί πρωταγωνιστές του, Νικόλ Κίντμαν [Nicole Kidman] και Χιου Τζάκμαν [Hugh Jackman], ήταν παρόντες για να δείξουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο όραμα του σκηνοθέτη συμπατριώτη τους.

Βροχερή πρεμιέρα στο Σίδνεϊ

Ενα όραμα που κόστισε 120 εκατομμύρια δολάρια και αναδείχτηκε στην ακριβότερη κινηματογραφική παραγωγή που έχει γυριστεί ποτέ στην Αυστραλία με τη στήριξη εγχώριων χρηματοδοτικών κεφαλαίων (σηματοδοτεί επίσης, μια εξαιρετική ευκαιρία για να διαφημιστεί η χώρα στο εξωτερικό).

Βροχερή πρεμιέρα στο Σίδνεϊ

«Σπανίως μπορείς να κάνεις μια ταινία που ονειρεύεσαι από παιδί, μια ταινία που είναι μέρος του αυστραλιανού σινεμά. Δεν έχω συμμετάσχει ξανά σε τόσο μεγάλη παραγωγή», δήλωσε η Κίντμαν.

Στο φιλμ, η ηθοποιός υποδύεται μια Αγγλίδα αριστοκράτισσα που ερωτεύεται έναν γελαδάρη (Χιου Τζάκμαν) στην αυγή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ερωτικό δράμα αποτελεί μία από τις βασικές παραμέτρους του σεναρίου το οποίο καλύπτει μέσα σε 2 ώρες και 40 λεπτά τον βομβαρδισμό της πόλης Ντάρβιν το 1942 και την αρπαγή Αβοριγίνων παιδιών από τις οικογένειές τους.

No comments: