Thursday, November 20, 2008

Τίποτα δεν μένει στη θέση του. Ακόμα και ο τρόπος που θα βλέπουμε σινεμά «αλλάζει». Η τεχνολογία αναβαθμίζει τα ποσοστά «ρεαλισμού» της εικόνας των κινηματογραφικών παραγωγών. Ο Τζέφρι Κατζενμπέργκ, διευθύνων σύμβουλος της φίρμας «Ντριμ γουόρκς», αισθάνεται, και είναι, αρκετά δυνατός για να «δει» το μέλλον της σκοτεινής αίθουσας.
Ολα τρισδιάστατα σε επτά χρόνια...

Δηλώνει πως οι τρισδιάστατες ταινίες είναι το αναπόφευκτο «αύριο» του σινεμά. Αφήνει να εννοηθεί πως για τους θεατές το ποπ κορν δεν θα είναι πλέον το μοναδικό απαραίτητο αξεσουάρ στον πηγαιμό προς τον κινηματογράφο.

Ολα τρισδιάστατα σε επτά χρόνια...

Ισόποσα απαραίτητα θα είναι και τα γυαλιά που αφήνουν τους θεατές να βλέπουν τρισδιάστατες παραγωγές. Στούντιο του Χόλιγουντ όπως της «Ντριμ γουόρκς», του «Ντίσνεϊ» αλλά και της «20 Σέντσουρι Φοξ» χρηματοδοτούν παραγωγές που οι θεατές τους πρέπει να φορούν γυαλιά για τρισδιάστατες ταινίες για να τις δουν σωστά.

Φεστιβάλ
Στη διάρκεια του τετραήμερου φεστιβάλ «Τρισδιάστασης Εικόνας της Σιγκαπούρης», που οι εργασίες του τελειώνουν σήμερα, ο Κατζενμπέργκ δήλωσε ευθέως: «Σε πέντε με επτά χρόνια όλες οι ταινίες θα είναι τρισδιάστατες. Και οι θεατές θα πρέπει να διαθέτουν τα κατάλληλα γυαλιά για να τις απολαύσουν. Είμαι βαθιά πεπεισμένος γι' αυτό που σας δηλώνω σήμερα».

Η ξεκάθαρη, έως παρεξηγήσεως, άποψη του ισχυρού άνδρα της «Ντριμ γουόρκς» έρχεται την ίδια στιγμή που τα στούντιο «Ντίσνεϊ» έχουν προγραμματίσει να χρηματοδοτήσουν 17, τρισδιάστατες, ταινίες για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Μαρκ Ζοράντι είναι ο πρόεδρος της εταιρείας που έχει «συσταθεί» από το στούντιο της «Ντίσνεϊ» και στοχεύει στην εξέλιξη της τρισδιάστατης εικόνας.

Η άποψή του συμπλέει με εκείνη του Κατζενμπέργκ καθώς δηλώνει: «Οι επενδύσεις που έχουν γίνει από τα στούντιο για παραγωγές τρισδιάστατων ταινιών είναι τεράστιες. Εμείς στην «Ντίσνεϊ» είμαστε πεπεισμένοι πως δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε τα χρήματά μας επενδύοντας σε αυτήν την τεχνοτροπία.

Αυτό που μας απασχολεί περισσότερο, την παρούσα στιγμή, είναι να εξισώσουμε τη φιλοσοφία της τρισδιάστατης θέασης ταινιών σε χώρες εκτός των ΗΠΑ. Οι τελευταίες είναι πανέτοιμες να δεχτούν αυτήν τη λογική».

Με την εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών «Ντριμ γουόρκς» να έχει τη νέα τρισδιάστατη παραγωγή της έτοιμη, πρόκειται για την ταινία με τίτλο «Μόνστερς Βέρσους Αλιενς», ο Κατζενμπέργκ δηλώνει πως την ερχόμενη χρονιά το κοινό θα μπορέσει να τη δει σε 5.000 κινηματογραφικές αίθουσες εντός των ΗΠΑ

No comments: