Friday, November 28, 2008

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ | ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Φωτογραφία

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ | ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο ως περίπτωση ειδική και κλινική μελετά ο Ολιβερ Στόουν με το «W», παίζοντας ανάμεσα στη σάτιρα και το δράμα, που καταλήγει όμως σε μελόδραμα

Ποσοτικά συρρικνωμένη η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, με τον Ολιβερ Στόουν να αποπειράται μια επιλεκτική βιογραφία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους με το «W», τον Πέτρο Φιλιππίδη να διαδέχεται τον Κώστα Χατζηχρήστο σε ένα σύγχρονο ριμέικ του «Ηλία του 16ου» και τη Γερμανίδα Ντόρις Ντόρι να αφηγείται μια συγκινητική ιστορία έρωτα και απώλειας με τις «Ανθισμένες κερασιές», την πιο ενδιαφέρουσα πρεμιέρα του επταημέρου.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ | ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ρόμπυ Εκσιέλ

«ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ»

Μαθαίνοντας πως ο άντρας της ο Ρούντι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια και του μένει λίγος χρόνος ζωής, η Τρούντι αποφασίζει να μην του πει τίποτα, παρά μόνο να του κανονίσει ταξίδια.

«Ο ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ου»

Ο Ηλίας, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, φίλοι και γκαρσόνια στο επάγγελμα, αποφασίζουν να κλέψουν τον πανούργο κυρ Λάμπρο, αφεντικό του τρίτου, ιδιοκτήτη καφενείου, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο. Και οι τρεις βρίσκονται σε ανάγκη καθώς πνίγονται από τα χρέη. Μόνο που η διάρρηξη δεν έχει την επιθυμητή εξέλιξη.

«W»

Ποιος είναι ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος; Κανονικά επί τρέχουσας πλανηταρχίας Ομπάμα, του παραπάνω ερωτήματος θα έπρεπε να προηγηθεί ένα άλλο: Ποιος νοιάζεται;

No comments: