Tuesday, November 18, 2008

Η «Ρόμι» θα λάμψει πάλι στη μεγάλη οθόνη


Φωτογραφία

Ποια είναι ποια; Η ομοιότητα της γερμανίδας τραγουδίστριας Υβόν Κάτερφελντ (αριστερά) με την αυστριακή ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ τής έδωσε το διαβατήριο για να πρωταγωνιστήσει στη γαλλογερμανικής παραγωγής ταινία «Ρόμι», τα γυρίσματα της οποίας θα αρχίσουν τον προσεχή Μάρτιο. DΕFD/ΑΡΕΙRΟΝ ΕΡΑ/RΑUCΗWΕΤΤΕR

ΠΑΡΙΣΙ. Η ζωή της Ρόμι Σνάιντερ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Με τον τίτλο «Ρόμι» η ταινία, γαλλογερμανικής παραγωγής, θέλει να διηγηθεί την ιστορία της ζωής της μέσα από προσωπικές και επαγγελματικές στιγμές, ξεκινώντας από τη «Σίσσυ» και φθάνοντας ως τον θάνατό της, το 1982. Η ομοιότητα της Υβόν Κάτερφελντ με την ηθοποιό, η οποία πέθανε ξαφνικά στα 44 της χρόνια, στάθηκε καταλυτικός παράγοντας για να πάρει τον ρόλο η 29χρονη γερμανίδα τραγουδίστρια. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιόζεφ Ρούσνακ, ενώ τα γυρίσματα, που θα γίνουν στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στη Νότια Γαλλία και στη Ρουμανία, θα αρχίσουν τον προσεχή Μάρτιο. Ο προϋπολογισμός της ταινίας υπολογίζεται σε 13 εκατ. ευρώ.

«Πρόθεση της ταινίας είναι να τιμήσει μια γυναίκα και μια ηθοποιό που προσπαθούσε να συνδυάσει προσωπική και επαγγελματική ζωή. Είναι η ιστορία μιας νέας κοπέλας που βρέθηκε πολύ μικρή στον ουρανό των αστεριών και προσπάθησε να ζήσει και άλλη μια ζωή πάνω στη γη. Δεν μας ενδιαφέρει να τονίσουμε ούτε τις φήμες ούτε τα σκάνδαλα. Θέλουμε να σταθούμε στα θετικά στοιχεία της προσωπικότητάς της, ακόμη και αν χρειασθεί να περιλάβουμε τραγικά γεγονότα της ζωής της, όπως η απώλεια του γιου της» λένε εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας παραγωγής. Από την πλευρά του, ο γάλλος παραγωγός Ρεϊμόν Ντανόν επεσήμανε ότι η ταινία πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης της Σνάιντερ Σάρα και του συζύγου της Ντανιέλ Μπιαζίνι.

Η επιλογή των ηθοποιών δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς έπρεπε να βρεθούν τα κατάλληλα πρόσωπα. Τριάντα ηθοποιοί πέρασαν από ακρόαση για να επιλεγεί τελικά η Υβόν Κάτερφελντ. Τον ρόλο του Αλέν Ντελόν θα παίξει ο νεαρός γάλλος ηθοποιός Ραφαέλ Περσονάζ. Ο Ντανόν, ο οποίος ενημέρωσε τον Ντελόν για την ταινία και τον ηθοποιό που θα τον ενσαρκώσει, ουδέποτε έλαβε τη σύμφωνη γνώμη του, μια που φαίνεται ότι δεν του άρεσε καθόλου η ιδέα πως θα τον υποδυθεί κάποιος άλλος... Τη μητέρα της Ρόμι Σνάιντερ Μάγκντα ανέλαβε η Γκούντρουν Λανγκρέμπε, ενώ άλλα πρόσωπα που θα «ζωντανέψουν» στην οθόνη είναι ο σκηνοθέτης Κλοντ Σοτέ και ο τελευταίος σύζυγός της Ντανιέλ Μπιαζίνι. Ακόμη δεν έχει βρεθεί ποιος θα υποδυθεί τον ΖανΚλοντ Μπριαλί.

Είκοσι έξι χρόνια μετά τον θάνατό της, η ταινία έρχεται να θυμίσει την ιστορία της Ρόμι Σνάιντερ, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της τη νύχτα της 29ης Μαΐου 1982: από τα πρώτα βήματα στον κινηματογράφο, με τη «Σίσσυ», στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ως τις συναντήσεις στη μεγάλη οθόνη, αρχής γενομένης από τον σκηνοθέτη Κλοντ Σοτέ και τον παρτενέρ της Αλέν Ντελόν.

ROMY SCHNEIDER SINGS LA CHANSON D'HÉLÈNE WITH MICHEL PICCOLI.


No comments: