Friday, November 7, 2008

Φεστιβάλ ψηφιακού σινεμά

Από σήμερα έως 10 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη με δεκάδες ταινίες

Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο μέσος όρος ηλικίας στο ετήσιο ανεξάρτητο διεθνές φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου της Αθήνας. Όμως η Πλατφόρμα Βίντεο8 που ξεκινά από σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 10 του μηνός στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα προβάλλει δεκάδες ταινίες που δημιουργήθηκαν με τη χρήση βίντεο και νέων μέσων για όλες τις ηλικίες.

Δύο διαγωνιστικά τμήματα, η Επιλογή Πλατφόρμα και ο καθιερωμένος διαγωνισμός με το Βραβείο Κοινού. Στο πρώτο, 20 ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και τον κόσμο που δεν έχουν υποστεί μεταγραφή σε φιλμ και έχουν μέγιστη διάρκεια 45 λεπτά, θα διεκδικήσουν το Μέγα Βραβείο.

Για την ιστορία, τη διεθνή κριτική επιτροπή απαρτίζουν η Γερμανίδα σκηνοθέτης Astrid Rieger, η Mirna Belina, υπεύθυνη προγράμματος του διεθνούς Φεστιβάλ Πειραματικών Ταινιών Φιλμ και Βίντεο 25 FPS από την Κροατία, ο Βρετανός σκηνοθέτης Peter King, ο δημοσιογράφος και παραγωγός ταινιών τεκμηρίωσης, Χρίστος Καλλίτσης.

Θα δούμε και αφιερώματα σε κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη, τη σύγχρονη κινηματογραφική ταυτότητα του Ισραήλ, («Bλέμμα στο Ισραήλ»), ομάδες ανεξάρτητων οπτικοακουστικών δημιουργών από τη Σλοβενία, την Αγγλία, τη Δανία και τη Σουηδία («Πυρήνες»), όπως επίσης και το εθνογραφικό ντοκιμαντέρ, («Anthropos»). Το τελευταίο αποτελεί ένα μικρό, διεθνές και φιλόδοξο φεστιβάλ Οπτικής Ανθρωπολογίας. Το πρόγραμμα των προβολών στην ενότητα «Anthropos» αποτελείται από 14 φιλμ... Περισσότερες εξηγήσεις στη μεγάλη οθόνη. Στο Γκάζι.

No comments: