Saturday, November 22, 2008

Γιορτή με 36 ταινίες από 25 χώρες στην Ηλεία

Μία μεγάλη γιορτή τέχνης, χαράς και δημιουργίας, το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ξεκινάει αύριο. Εως τις 6 Δεκεμβρίου που θα ολοκληρωθεί, στον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στη Ζαχάρω και στις άλλες πόλεις του Νομού Ηλείας, κάθε μέρα θα προβάλλονται ταινίες από όλο τον κόσμο και θα πραγματοποιείται πλήθος εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.


Γιορτή με 36 ταινίες από 25 χώρες στην Ηλεία

Μαζί με τις ομάδες παιδιών και εφήβων από περίπου 20 ευρωπαϊκές χώρες, θα παρευρεθούν στο Φεστιβάλ παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, θεσμικοί παράγοντες του κινηματογράφου και της εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, στις 28 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η 8η Camera Zizanio, η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, όπου οι νέοι της Ευρώπης θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους.

Γιορτή με 36 ταινίες από 25 χώρες στην Ηλεία

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Ολυμπίας συμμετέχουν συνολικά 36 ταινίες από 25 χώρες, ενώ στο διαγωνιστικό του Camera Zizanio συμμετέχουν 315 ταινίες από 29 χώρες.

Ανάμεσα στις μουσικές εκδηλώσεις, πραγματοποιείται συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Μίλτο Πασχαλίδη και Ρίτα Αντωνοπούλου (26/11 στο Κατάκωλο), η Μπέσυ Διαγωμά δίνει ρεσιτάλ κιθάρας (27/11 στη Δημοτική Αγορά), ο συνθέτης Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος παρουσιάζει συνθέσεις σε στίχους Νικηφόρου Βρεττακού και Δημήτρη Μυταρά (28/11 στο Σταφιδεργοστάσιο ΑΣΟ) και η μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας και ο πιανίστας Δημοσθένης Στεφανίδης δίνουν μάστερκλας για τραγούδι και πιάνο (30/11 στο Δημαρχείο Πύργου).

Οι ταινίες που θα προβληθούν παράλληλα με τις μαθητικές είναι: το ντοκιμαντέρ του Τάσου Ψαρρά «Μ. Καραγάτσης» (24/11 στο «Απόλλων»), «Η στάχτη που μένει» του Νίκου Καβουκίδη, που είναι και το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ (29/11 στο «Απόλλων»), ενώ θα πραγματοποιηθεί ένα μικρό αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία (3/12 στο Συνεδριακό Κέντρο Νομαρχίας).

Μάστερκλας θα δώσει, επίσης, ο σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης μαζί με τον διευθυντή Νίκο Καβουκίδη (30/11 στο «Απόλλων»), ενώ οι συγγραφείς Πέτρος Τατσόπουλος, Αγγελική Δαρλάση, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Νίκος Πιλάβιος, Νίκος Θεοδοσίου και Μαρία Παπαγιάννη θα επισκεφτούν έντεκα σχολεία του Νομού Ηλείας για να συζητήσουν για τη λογοτεχνία.

No comments: