Monday, September 8, 2008

«Στέκι» Μικρομηκάδων

Το «μικρό», το σωματείο των Μικρομηκάδων, απέκτησε δικό του χώρο (Μεθώνης 46, Εξάρχεια), όπου - μετά το κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας - θα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις:

Μια μέρα της βδομάδας αφιερώνεται στην ταινία μικρού μήκους. Θα γίνονται ψηφιακές προβολές, όλο το χρόνο, παλαιότερων και νεότερων ταινιών μικρομηκάδων και συζητήσεις με τους σκηνοθέτες τους. Σύντομα θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα σεμιναρίων, με θέμα τον κινηματογράφο και την υποκριτική, προβολή ταινιών μεγάλου ή μικρού μήκους και εισηγήσεις ειδικών του κινηματογράφου. Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα πιο απαιτητικό ποιοτικά κοινό.

Θα δημιουργηθεί βιβλιοθήκη και «καφέ» για συναντήσεις ανθρώπων του κινηματογράφου και θεατών. Οι μικρομηκάδες θα ενημερώνονται για τις δυνατότητες διακίνησης της ταινίας τους και συμπαραγωγών για τη νέα τους δουλειά.

Το σωματείο, ελπίζοντας στην ανταπόκριση των κινηματογραφιστών και του κοινού, φιλοδοξεί να γίνει ο χώρος του «σημείο» ζύμωσης και ανταλλαγής απόψεων, ενημέρωσης και καλλιέργειας όχι μόνο για την ελληνικού μικρού μήκους ταινία, αλλά και για τη μεγάλου μήκους, που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

No comments: