Friday, October 30, 2009

Μας έφερε το «Tetro» και πολλές ιστορίες - ο Φράνσις Φορντ Κόπολα...

Ενας μεγάλος σταρ, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Καλεσμένος του «Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου», ήρθε, παρέα με τις δύο παραγωγούς του, Αναχίντ Ναζάριαν και Αντριάνα Ροτάρου, για να παραστεί στην πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας «Tetro», την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. στο «Ιντεάλ», στην τελετή λήξης του φεστιβάλ.

Θα βραβευτεί και για τη δράση της εταιρείας παραγωγής του, American Zoetrope. Θα τιμηθούν, επίσης, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και η Μάρω Κοντού.

Αν θέλετε να ακούσετε ιστορίες από τον βραβευμένο με Οσκαρ σκηνοθέτη, για σημαντικές στιγμές της καριέρας του αλλά και τη συνεργασία του με ηθοποιούς-θρύλους του Χόλιγουντ, όπως ο Αλ Πατσίνο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και φυσικά ο Μάρλον Μπράντο, ο Κόπολα θα δώσει σήμερα masterclass στις 7 μ.μ. στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Από το 1974 και την ταινία «Συνομιλία» είχε να υπογράψει ο Κόπολα σενάριο εξ ολοκλήρου δικό του. Για το «Tetro» πάντως -που άνοιξε το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάνες- ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει πει ότι είναι η ομορφότερη και πλέον προσωπική δουλειά της καριέρας του.

Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα. Ο 17χρονος Μπένι, γόνος Ιταλών μεταναστών στην Αργεντινή, την οποία εγκατέλειψαν οικογενειακώς για να εγκατασταθούν στη Νέα Υόρκη, όταν ο μαέστρος πατέρας του έγινε διάσημος, επιστρέφει στο Μπουένος Αϊρες αναζητώντας τον μεγάλο του αδερφό, Τέτρο. Κλεισμένος στον εαυτό του, ο Τέτρο κάνει την επικοινωνία τους πολύ πιο δύσκολη απ' όσο φανταζόταν ο μικρός.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βίνσεντ Γκάλο, Μαριμπέλ Βερντού, Κλάους Μαρία Μπραντάουερ, Κάρμεν Μάουρα και ο πρωτοεμφανιζόμενος Αλντεν Ερενραϊχ.

Αύριο το «Πανόραμα» θα φιλοξενήσει ακόμη έναν εκλεκτό καλεσμένο, τον Ατόμ Εγκογιάν. Θα παραστεί στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας, «Χλόη», στις 9 μ.μ. στο «Ιντεάλ».

No comments: