Thursday, October 8, 2009

Η Ναόμι Γουότς, πρώτη σε «απόδοση» ηθοποιός

Η Αυστραλιανή ηθοποιός, Ναόμι Γουότς είναι η ηθοποιός που φέρνει τα μεγαλύτερα κέρδη σε μια ταινία, σύμφωνα με τον κατάλογο του Forbes.com.

Με τις εταιρίες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών να αγωνιούν για κέρδη από τις επενδύσεις τους στους ηθοποιούς, το Forbes.com έκανε μια λίστα με τις 10 ηθοποιούς που επιφέρουν τα μεγαλύτερα αναλογικά κέρδη.

Το Forbes βρήκε τις πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς, όπως η Αντζελίνα Τζολί που βγήκε πρώτη στη λίστα των καλοπληρωμένων ηθοποιών με 27 εκατ. δολάρια το χρόνο και έκανε μια λίστα με τα κέρδη που επιφέρουν οι ηθοποιοί στις εταιρίες παραγωγής.

Η 41χρονη Ναόμι Γουότς, ήταν η πρώτη στη λίστα αυτή, αφού έφερε στις εταιρίες παραγωγής περίπου 44 δολάρια κέρδη για κάθε δολάριο που πληρώθηκε στις τελευταίες τρεις ταινίες της.

Δέυτερη στη λίστα ήρθε η Τζένιφερ Κόνελι, πρωταγωνίστρια στο "Ματωμένο Διαμάντι" , η οποία έφερνε στις κινηματογραφικές εταιρίες 41 δολάρια για κάθε δολάριο που πληρώθηκε. Τρίτη ήρθε η Ρέιτσελ Μακ Ανταμς, η οποία πρωταγωνίστησε στο "The Notebook" αφού οι εταιρίες παραγωγής κέρδισαν 30 δολάρια για κάθε δολάριο που την πλήρωσαν. Ακόμη, τέταρτη ήρθε η Νάταλι Πόρτμαν για τις ταινίες "Star Wars" και "The Other Boleyn Girl" με τις ταινίες να βγάζουν 28 δολάρια για κάθε δικό της. και πέμπτη η Μέριλ Στριπ χάρην στην επιτυχία του "Mamma Mia" που είχε κέρδη 27 δολάρια για κάθε δολάριο που πληρώθηκε.

Στην λίστα βρίσκονται επίσης η Τζένιφερ Άνιστον με 26 προς ένα δολάριο και οι Χάλι Μπέρι, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ και Χίλαρι Σουάνκ όλες με 23 δολάρια για κάθε 1 που πληρώθηκαν.

Το Forbes.com ανακοίνωσε ότι συμπλήρωσε τη λίστα κοιτάζοντας αρχικά στις 100 μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ. Στη συνέχεια ερευνούσε τις τρεις τελευταίες ταινίες τους τα τελευταία πέντε χρόνια που βγήκαν σε 500 κινηματογραφικές αίθουσες. Ερεύνησε ακόμη τα κατ’ εκτίμηση κέρδη των ηθοποιών, των ταινιών, των DVD και της τηλεόρασης.

No comments: