Monday, October 12, 2009

Βραβεία σε ντοκιμαντέρ

Στην ταινία «Αλλος δρόμος δεν υπήρχε» του Σταύρου Ψυλλάκη απονεμήθηκε το 1ο βραβείο του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (ολοκληρώθηκε στις 11/10). Το 2ο βραβείο κέρδισε η ταινία της Εφης Ξηρού «CharismaX- IannisXenakis» και το 3ο η Καλλιόπη Λεγάκη για την ταινία «Φιλό και Μαρίνα».

Στην κατηγορία των ταινιών μικρού μήκους, το 1ο βραβείο δόθηκε στην Εύα Στεφανή για την ταινία «Λουόμενοι», το 2ο στον Παναγιώτη Καράγιωργα για την ταινία του «Δεκεμβριανοί Σπόροι» και το 3ο στον Αγγελο Πανάγου για «Το βλέμμα του ζώου».

Τα υπόλοιπα βραβεία: Μοντάζ: Αλέξης Πεζάς («Καπετάν Κεμάλ, ο Σύντροφος»), Ηχου: Δημήτρης Αθανασόπουλος («Καπετάν Κεμάλ, ο σύντροφος»), Πρωτότυπης Μουσικής: Γιώργος Παπαδάκης («Καπετάν Κεμάλ, ο Σύντροφος»), Φωτογραφίας: Φίλιππος Kουτσάφτης («CharismaX-IannisXenakis»), Σκηνοθεσίας: Γιώργος Ζέρβας («Σαν τον αέρα που αναπνέω... Μουσικοί του κόσμου στην Κρήτη»).

Τιμητικές διακρίσεις: Τζάνις Ραφαηλίδου («2755 Μίλια»), Χριστίνα Σαμπατάκου («Συμπληρωματικές αντιθέσεις»), στην ταινία μικρού μήκους «Μεταξουργείο», Αλέξης Τσάφας («Μiντέλο - Πίσω από τον ορίζοντα»), Δημήτρης Κατσαΐτης (φωτογραφία στην ταινία «BellsThreads & Miracles»), Σάκης Μανιάτης (φωτογραφία στην ταινία «Νίκος Καζαντζάκης - Ακροβάτης πάνω από το Χάος»), Λουκία Ρικάκη («Τα παιδιά της Χορωδίας»).

Βραβείο «Γιώργος Κολόζης»: Βαγγέλης Ευθυμίου («Ο πλανευτής του Γράμμου»).

«Ειδικά βραβεία» για τους «βετεράνους»: Φώτο Λαμπρινό («Καπετάν Κεμάλ. Ο σύντροφος»), Λευτέρη Χαρωνίτη («Νίκος Καζαντζάκης - Ακροβάτης πάνω από το χάος»), Δημήτρη Βερνίκο («Μάνος Χατζιδάκις - Είδωλο στον καθρέφτη»).

Βραβείο Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου: Ανδρέας Θωμόπουλος («Στη Γάζα»).

No comments: