Wednesday, October 21, 2009

«Παγώνουν» ταινία της Μπλάνσετ

Το κινηματογραφικό στούντιο της Universal αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του ιστορικού δράματος «Indian Summer», στο οποίο θα πρωταγωνιστούσε η Κέιτ Μπλάνσετ.

Η απόφαση να μπει η παραγωγή στον πάγο οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους, αλλά και σε "λεπτά ζητήματα" που αφορούν στην υπποθεση της ταινίας.

Η Μπλάνσετ θα έπαιζε τον ρόλο της Εντουίνα Μαουντμπάτεν, συζύγου του Λόρδου Μαουντμπάτεν, που υπήρξε τελευταίος αντιβασιλέας της Βρετανικής Αυτοκρατορίας της Ινδίας, πριν την ανεξαρτησία τηςχώρας -και του Πακιστάν- το 1947.

Ο σκηνοθέτης Τζο Ράιτ δήλωσε στο Variety ότι υπήρξαν διαφορές μεταξύ των παραγωγών της ταινίας και της κυβέρνησης της Ινδίας. "Η Ινδική κυβέρνηση ήθελε περισσότερο ιστορικά γεγονότα ενώ η εταιρία παραγωγής ήθελε περισσότερο λαβ στόρι", είπε στο περιοδικό.

Παρατηρητές σημειώνουν ότι ο προϋπολογισμός της ταινίας -αν και χαμηλός σε σχέση με τα "μπλοκμπάστερ" του καλοκαιριού, στα 30-40 εκατομμύρια δολάρια- ήταν ένας από τους λόγους της ακύρωσης. Ενας άλλος, ήταν διαφωνίες σχετικά με το πόση έμφαση θα δινόταν στην σχέση που κατηγορήθηκε ότι είχε η Εντουίνα με τον πρωθυπουργό της Ινδίας μετά την ανεξαρτοποίηση, τον Τζαουαχαρλάλ Νεχρού.

No comments: