Thursday, October 29, 2009

Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λονδίνο

Αρχίζει την Παρασκευή στο Λονδίνο το δεύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, που διοργανώνει η εταιρεία CosmoCinema με την υποστήριξη μεταξύ άλλων του ΕΟΤ Βρετανίας και της Ελληνικής Πρεσβείας.

Στο φετινό φεστιβάλ θα διαγωνιστούν 41 παραγωγές Ελλήνων δημιουργών, οι περισσότερες εκ των οποίων θα προβληθούν για πρώτη φορά στο κοινό, καθώς και 9 σενάρια. Οι παραγωγές είναι ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, καθώς επίσης κινούμενο σχέδιο και καλλιτεχνικό βίντεο. Οι προβολές που θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή θα γίνονται στην αίθουσα προβολών του Ελληνικού Κέντρου στο κεντρικό Λονδίνο.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει με συζήτηση για τις ευκαιρίες παραγωγών στην Ελλάδα με κύριους ομιλητές μεταξύ άλλων το σκηνοθέτη Λίον Χέρμπερτ και το σκηνοθέτη και παραγωγό Μπρούνο Κόπολα, ξάδερφο του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται επίσης δύο σεμινάρια, ένα με θέμα την προετοιμασία του σώματος του ηθοποιού και το δεύτερο για τον τρόπο που μια ιδέα μπορεί να μετουσιωθεί σε αξιόλογο φιλμ. Η κορύφωση του φεστιβάλ έρχεται το βράδυ της Κυριακής με την απονομή των βραβείων «Οδυσσέας» της κριτικής επιτροπής. Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να ψηφίσει για το Βραβείο Κοινού.

  • www.kathimerini.gr. Του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβού

No comments: