Thursday, October 22, 2009

Διαλύεται η «ομίχλη» πάνω από το ελληνικό σινεμά. ΣΕ 120 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ


Η χρόνια... ομίχλη φαίνεται πως διαλύεται πάνω από τον ελληνικό κινηματογράφο που εδώ και πολλά έτη περιμένει από την Πολιτεία την ψήφιση ενός κινηματογραφικού νόμου ο οποίος θα ανοίξει νέα προοπτική στο εγχώριο σινεμά.

Γι΄ αυτό το θέμα, χτες το μεσημέρι, ο νέος υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομάδας των 100 «κινηματογραφιστών στην ομίχλη»- αναμεσά τους οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Αντουανέτα Αγγελίδη, Κωνσταντίνος Μωριάτης, Βαρδής Μαρινάκης, Μαργαρίτα Μαντά, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος κ.ά.- και τους διαβεβαίωσε ότι θα λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν του το θέμα και πως εντός 120 ημερών, θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση νέο κινηματογραφικό νόμο.

Έναν νόμο που δεν θα είναι «αντιγραφή» ή «αναμάσημα» των προηγούμενων νομοσχεδίων, αλλά καινούργιος και σύγχρονος. Τους ενημέρωσε δε, ότι οι επαφές του θα συνεχιστούν και με τους άλλους φορείς του χώρου- Διασωματιακή Επιτροπή - για να σχηματίσει σφαιρική γνώμη επί του θέματος.

Από την πλευρά τους οι «κινηματογραφιστές στην ομίχλη» φέρονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την «εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου» στην «Έλλη» από 5 έως 11 Νοεμβρίου, αλλά παραμένει το ερώτημα αν θα πάνε ή όχι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που αναμένεται να γιορτάσει τα 50 χρόνια του χωρίς ελληνικές ταινίες. [Π.Θ.Κ., ΤΑ ΝΕΑ: Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009]

No comments: