Wednesday, October 7, 2009

Οι «μικρομηκάδες» προσκαλούν!


Πολύμορφες εκδηλώσεις με στόχο τη γνωριμία με τη μικρού μήκους ταινία διοργανώνει το σωματείο «μικρό» για την προώθηση και τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, από σήμερα μέχρι και το τέλος του χρόνου, στον πολιτιστικό χώρο του (Μεθώνης 46, Εξάρχεια). Σε αυτό το χώρο κάθε Πέμπτη, από τις 3 μ.μ. - 7 μ.μ. το σωματείο δίνει την ευκαιρία σε όποιον θέλει να συμβουλευθεί τη βιβλιοθήκη του, να βλέπει ταινίες, στο πλαίσιο ερευνητικών εργασιών,ή να γίνει μέλος.

Εκτός από προβολές θα υπάρχουν και έκτακτες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολιτικής του σωματείου για την εξοικείωση του κινηματογραφόφιλου κοινού με την ταινία μικρού μήκους, τη συζήτηση και τον προβληματισμό πάνω σε αυτή και την παρουσίαση σε αυτό το κοινό των Ελλήνων δημιουργών.

Σήμερα, θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων από τη διεθνή κινηματογραφία. Ακολουθούν: 15/10, Προβολή Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους από το αρχείο του «μικρό» και συζήτηση με το κοινό. 22/10, Οι μετανάστες στην ταινία μικρού μήκους. 29/10, Ταινίες της πρωτοπορίας που σημάδεψαν την τέχνη του κινηματογράφου. 24/10, «Το άλλο γράμμα» - Φόρος τιμής στον πρωτοπόρο σκηνοθέτη Λάμπρο Λιαρόπουλο.

Κάθε Πέμπτη 3 - 5 μ.μ. θα λειτουργεί Γραμματεία η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό, σε ιστορικούς και ερευνητές για εγγραφές μελών, για θέαση ταινιών και για ανάγνωση βιβλίων και ντοκουμέντων.

No comments: