Friday, February 6, 2009

Η ταινία Slumdog Millionaire υποψήφια για 11 βραβεία Bafta

Η χαμηλού προϋπολογισμού ινδική κινηματογραφική ταινία «Slumdog Millionaire» συγκέντρωσε 11 υποψηφιότητες για τα βρετανικά βραβεία Bafta, που θα απονεμηθούν την Κυριακή, συνεχίζοντας με επιτυχία το δρόμο που άνοιξε με τις Χρυσές Σφαίρες μια πορεία που πιθανότατα θα ολοκληρωθεί με τα βραβεία Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ακολουθεί η ταινία «Η Απίθανη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», όπου πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ και η μεγάλη εμπορική επιτυχία « Ο Σκοτεινός Ιππότης», με 9 υποψηφιότητες για Bafta και η δραματική ταινία του Κλιντ Ιστγουντ « Η Ανταλλαγή» με 8 υποψηφιότητες.

Εκτός των άλλων υποψηφιοτήτων ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντάνι Μπόιλ έχει προταθεί για το Bafta σκηνοθεσίας. Ο Μπόιλ έγινε ευρύτερα γνωστός το 1996 μετά την τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε η ταινία του Trainspotting, που επαινέθηκε από κοινό και κριτικούς.

Ο Μπόιλ έχει δεχθεί δριμύτατες επιθέσεις από τα ινδικά μέσα ενημέρωσης για την ταινία Slumdog Millionaire και ορισμένοι δεν δίστασαν την αποκαλέσουν «πορνό της φτώχιας», τονίζει ότι προσπάθησε να δείξει με την ταινία του τη « δίψα για ζωή» των ανθρώπων της Μουμπάης.

Ο 18χρονος πρωταγωνιστής της ταινίας Ντεβ Πατέλ έχει προταθεί για το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας. Η τελετή της απονομής των βρετανικών κινηματογραφικών βραβείων θα γίνει την Κυριακή το βράδυ στο Ανάκτορο της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου στο Κόβεν Γκάρντεν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

No comments: