Friday, February 20, 2009

Τα χρυσά ζευγάρια των Οσκαρ

Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί είναι το «χρυσό» ζευγάρι του Χόλιγουντ στις φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ.


Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί είναι και οι δύο υποψήφιοι φέτος για Όσκαρ και η παρουσία τους στο κόκκινο χαλί σίγουρα εγγυάται ένα σπουδαίο θέαμα για τους θεατές της τελετής βράβευσης, την Κυριακή.

Κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί το διάσημο ζευγάρι, που τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν ονομάσει «Μπραντζελίνα», συμφωνούν όλοι οι ειδικοί.

Στις Χρυσές Σφαίρες και στα βραβεία BAFTA στο Λονδίνο η εμφάνιση του «χρυσού ζευγαριού» προκάλεσε υστερία, μια πρόγευση του τι θα συμβεί όταν θα διασχίζει τα 300 μέτρα που οδηγούν στο Κόντακ Θίατερ του Χόλιγουντ.

Ο 45χρονος Μπραντ Πιτ είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου στην ταινία «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» και η 33χρονη Αντζελίνα Τζολί για το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του Κλιντ Ιστγουντ «Η Ανταλλαγή».

Ο Πιτ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 1996 για την ταινία «12 Πίθηκοι» και η Τζολί κέρδισε το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου το 2000 -την πρώτη της υποψηφιότητα- για την ταινία «Το Κορίτσι που Άφησα Πίσω».

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 42 χρόνια που ένα ζευγάρι είναι υποψήφιο για Όσκαρ: Το 1967 ήταν υποψήφιοι ο Ρίτσαρντ Μπάρτον και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ για την ταινία «Ποιός Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;».

Σύμφωνα τα αρχεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου, υποψήφιοι ήταν το 1964 ο Ρεξ Χάρισον και η σύζυγός του Ρέιτσελ Ρόμπερτς, το 1958 ο Τσαρλς Λότον και η Ελσα Λάντσεστερ και το 1954 ο Φρανκ Σινάτρα και η Αβα Γκάρντνερ. Επίσης ο Λόρενς Ολίβιε και η Βίβιαν Λι το 1940 και το Αλφρεντ Λαντ και η Λιν Φοντέν το 1933.

Η παρουσία τους στις υποψηφιότητες «θα κάνει καλό στην τελετή απονομής των Όσκαρ» που τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν όλο και λιγότεροι τηλεθεατές, εξηγεί ο κριτικός Λιού Χάρις, σύμβουλος της ηλεκτρονικής σελίδας Hollywood.com.

«Ο λόγος της μείωσης αυτής των τηλεθεατών είναι -σύμφωνα με την άποψή μου- ότι οι ηθοποιοί και οι ταινίες που δείχνουν να προτιμούν η Ακαδημία και τα Όσκαρ δεν είναι σε γενικές γραμμές αυτό που θέλει να βλέπει ο κόσμος», υπογραμμίζει ο Χάρις.

Ο Πιτ που έχει ψηφιστεί δύο φορές ως ο πιο σέξι άντρας του πλανήτη από το περιοδικό People και η Τζολί που κοσμεί τα εξώφυλλα των περισσότερων περιοδικών «αποτελούν εδώ και χρόνια βασικό θέμα στον κόσμο των διασημοτήτων», επισημαίνει ο Ρόμπερτ Τόμσον, καθηγητής Οπτικοακουστικών Μέσων στο πανεπιστήμιο Σίρακιουζ.

«Πιστεύω πως η παρουσία τους στις υποψηφιότητες των Όσκαρ θα προσελκύσει περισσότερους τηλεθεατές απ' ότι η επιλογή του παρουσιαστή της βραδιάς», του αυστραλού ηθοποιού Χιου Τζάκμαν, καταλήγει ο ίδιος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: