Monday, January 12, 2009

Slumdog Millionaire και Κέιτ Γουίνσλετ σάρωσαν τις Χρυσές Σφαίρες


Τιμήθηκε μετά θάνατον ο Χιθ Λέτζερ
ΤΑ ΝΕΑ: Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009, Web-Only
Ο Κόλιν Φάρελ κέρδισε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου σε κωμωδία για την ερμηνεία του στην ταινία In Bruges.

Η Κέιτ Γουίνσλετ και η ταινία Slumdog Millionaire είναι οι μεγάλοι νικητές στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, που δόθηκαν τα ξημερώματα στο Λος Άντζελες.

Πρόσωπο της βραδιάς η 34χρονη Βρετανή ηθοποιός, που σάρωσε και στις δύο κατηγορίες καλύτερου γυναικείου ρόλου.

Η Γουίνσλετ κέρδισε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για το Revolutionary Road και δεύτερου γυναικείου ρόλου για το The Reader. Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία των βραβείων που το ίδιο πρόσωπο κερδίζει δύο σφαίρες σε διαφορετικές κατηγορίες ερμηνείας.

Η ταινία Slumdog Millionaire κέρδισε το βραβείο καλύτερου δραματικού φιλμ, σκηνοθεσίας για τον Ντάνι Μπόιλ, σεναρίου και μουσικής.

Το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Μίκι Ρουρκ για την ερμηνεία του στον Παλαιστή, αφήνοντας πίσω του τους Σον Πεν, Μπραντ Πιτ, Φρανκ Λανγκέλα και Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Για το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας, ο Μπρους Σπρίνγκστιν κέρδισε την δεύτερή του Χρυσή Σφαίρα.

Μετά θάνατον, ο Χιθ Λέτζερ κέρδισε το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου για το ρόλο του στο Σκοτεινό Ιππότη.

Στην κατηγορία της καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ ξεχώρισε η ταινία τού Γούντι Αλεν Vicky Cristina Barcelona, ενώ το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ απέσπασε ο Κόλιν Φάρελ (In Bruges) και το αντίστοιχο βραβείο γυναικείας ερμηνείας η Σάλι Χόκινς (Happy-Go-Lucky).

Το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας απονεμήθηκε στο Βαλς με τον Μπασίρ του Ισραηλινού Αρι Φόλμαν, που αναφέρεται στη σφαγή αθώων πολιτών στους δύο παλαιστινιακούς καταυλισμούς Σάμπρα και Σατίλα, το 1982.

Στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων ξεχώρισε το Wall-E και, τέλος, το βραβείο καλύτερου τραγουδιού απέσπασε ο Μπρους Σπρίνγκστιν για τον Παλαιστή.

Το βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ» απονεμήθηκε στον Στίβεν Σπίλμπεργκ για το σύνολο της καριέρας του.

Όσο για τα τηλεοπτικά βραβεία, τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής σειράς κερδισε η παραγωγή Mad Men. Το αντίστοιχο βραβείο στην κατηγορία Κωμωδίας ή Μιούζικαλ κέρδισε η σειρά 30 Rock.

Οι Γκάμπριελ Μπερν (In Treatment) και Αλεκ Μπόλντγουιν (30 Rock) απέσπασαν τα βραβεία ανδρικής ερμηνείας σε δραματική σειρά και κωμωδία ή μιούζικαλ, αντίστοιχα, ενώ τα βραβεία γυναικείας ερμηνείας στις κατηγορίες κέρδισαν η Αννα Πάκουιν (True Blood) και Τίνα Φέι (30 Rock).

Τα βραβεία πρώτου και δεύτερου ανδρικού ρόλου σε μίνι τηλεοπτική σειρά ή τηλεταινία απέσπασαν οι Πολ Τζιαμάτι και Τομ Γουίλκινσον, αντίστοιχα, που πρωταγωνιστούν στην παραγωγή John Adams.

Στις αντίστοιχες κατηγορίες γυναικείου ρόλου νικήτριες αναδείχθηκαν η Λόρα Λίνεϊ (John Adams) και η Λόρα Ντερν (Recount).

No comments: