Monday, January 26, 2009

Σάρωσε το «Slumdog Millionaire» στα βραβεία SAG

Η Κέιτ Ουίνσλετ και το σύνολο των ηθοποιών που παίζουν στην ταινία «Slumdog Millionaire» είναι μεταξύ των μεγάλων νικητών των βραβείων του Αμερικανικού Σωματείου Ηθοποιών (SAG).

Η Βρετανίδα ηθοποιός Κέιτ Ουίνσλετ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως πρώην δεσμοφύλακα σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στην ταινία «Σφραγισμένα Χείλη».

Η 33χρονη ηθοποιός ήταν επίσης υποψήφια για το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το ρόλο της στην ταινία «Δρόμοι της Επανάστασης».

Το σύνολο των ηθοποιών που παίζουν στην ταινία Slumdog Millionaire τιμήθηκαν με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας συνόλου, που αντιστοιχεί στο Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Το βραβείο συνολικής ερμηνείας παρέλαβε ο πρωταγωνιστής του Slumdog Millionaire, ο Ινδός ηθοποιός Ανίλ Καπουρ και το αφιέρωσε στα παιδιά που συμμετέχουν στην ταινία.

Η ταινία του Ντάνι Μπόιλ αναμένεται να σημειώσει μεγάλες επιτυχίες και στα βραβεία Όσκαρ, καθώς το Σάββατο απέσπασε και το βραβείο του σωματείου παραγωγών.

Μέριλ Στριπ, Σον Πεν

Η Μέριλ Στριπ απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ταινία «Αμφιβολία» και ο Σον Πεν καλύτερης ανδρικής για το «Milk».

Ο Χιθ Λέτζερ τιμήθηκε μετά θάνατον με το βραβείο καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Τζόκερ στην ταινία «Σκοτεινός Ιππότης».

Το βραβείο το παρέλαβε ο Γκάρι Όλντμαν, συμπρωταγωνιστής του Λέτζερ στην ταινία, ο οποίος περιέγραψε τον αδικοχαμένο ηθοποιό «ως εξαιρετικό νέο και ασύγκριτο ταλέντο».

Το βραβείο για το σύνολο της προσφοράς του στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη δόθηκε στον ηθοποιό Τζέημς Ερλ Τζόουνς, που εκατομμύρια γνώρισαν ως «φωνή» του Νταρθ Βέιντερ στον «Πόλεμο των Άστρων».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

No comments: