Friday, January 30, 2009

Στις 11 Φεβρουαρίου η επίσημη πρώτη της «Σκόνης του Χρόνου» του Θ.Αγγελόπουλου

Πρεμιέρα στο Μέγαρο

Επίσημη πρεμιέρα κάνει στις 11 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (8μ.μ., αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) η νέα ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου Η Σκόνη του Χρόνου.

Την πρεμιέρα της ταινίας θα τιμήσει με τη παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ θα παραστούν, εκτός από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα σκηνοθέτη, η Ελένη Καραϊνδρου, που υπογράφει τη μουσική, οι πρωταγωνιστές Γουίλεμ Νταφόε και Ιρέν Ζακόμπ, καθώς και άλλοι συντελεστές της ταινίας.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία από τα θεωρεία της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και η τιμή τους είναι 12€.

Η Σκόνη του Χρόνου, που μια ημέρα μετά την προβολή της στο Μέγαρο, θα προβληθεί Βερολίνο, στο πλαίσιο της 59ης Μπερλινάλε, έχει ήδη προκαλέσει τα διθυραμβικά σχόλια της διεθνούς κριτικής.

Η ταινία αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου που άνοιξε με Το λιβάδι που δακρύζει. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, το Καζακστάν και τις ΗΠΑ.

Κεντρικό πρόσωπο, η Ελένη, που διεκδικείται και διεκδικεί το απόλυτο της αγάπης. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε ένα μακρύ ταξίδι στη μεγάλη Ιστορία και στα γεγονότα των τελευταίων 50 χρόνων που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα.

No comments: