Thursday, January 1, 2009

Οι ταινίες του 2009

Τον ομοφυλόφιλο πολιτικό Χάρβεϊ Μιλκ ερμηνεύει ο Σον Πεν στο «Milk» του Γκας Βαν Σαντ

Πλήθος επιλογών για τους σινεφίλ

ΤΟ ΒΗΜΑ, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008 [ 21:21 ]. Ταινίες δράσεις, σίκουελ και ταινίες διάσημων σκηνοθετών φτιάχνουν το κινηματογραφικό τοπίο του 2009.

Κι ενώ, για την Ελλάδα τουλάχιστον, η χρονιά τελειώνει με το κινηματογραφικό έπος του Μπαζ Λούρμαν Australia, το 2009 προσφέρει πλήθος επιλογών στους κινηματογραφόφιλους.

Το Milk του Γκας Βαν Σαντ αποτελεί μια από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Ο Σον Πεν ερμηνεύει το ρόλο του ομοφυλόφιλου πολιτικού Χάρβεϊ Μιλκ, ο οποίος δολοφονήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Στο Δρόμο της Επανάστασης ο Σαμ Μεντες, μελετά, με τη βοήθεια των Λεονάρντο Ντι Κάπριο- Κέιτ Ουίνσλετ (η πρώτη τους συνεργασία μετά τον Τιτανικό), την δυσλειτουργία της τυπικής αμερικανικής οικογένειας.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ (Fight Club) ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Μπραντ Πιτ για το The Curious Case of Benjamin Button, όπου ένας άνδρας γερνάει ανάποδα με παράξενα αποτελέσματα.

Η ταινία Doubt ασχολείται με το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας και αποτελείται από ένα λαμπερό καστ: Μέριλ Στριπ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι Ανταμς.

Μετά από πολλά προβλήματα, το Valkyrie με τον Τομ Κρουζ που εξετάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του Χίτλερ από τον Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, φτάνει στις οθόνες μέσα στο 2009.

Ο Στήβεν Σόντερμπεργκ εξετάζει το φαινόμενο Τσε Γκεβάρα στο Τσε, ο Τζ.Τζ.Αμπραμς μελετά τις απαρχές του Star Trek, ο Χάρι Πότερ επιστρέφει για την έκτη ταινία με τίτλο ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ, ενώ ο Τομ Χανκς, μετά τον Κώδικα Ντα Βίντσι, αναλαμβάνει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Angels and Demons του Νταν Μπράουν.

Μετά από μια σειρά μπλοκμπάστερ, ο Πήτερ Τζάκσον αναλαμβάνει να διηγηθεί με το Lovely Bones μια τρυφερή ιστορία για ένα κορίτσι που διηγείται μετά το θάνατό της, τη ζωή που... δεν έζησε.

Με τον Σέρλοκ Χολμς αναλαμβάνει να ασχοληθεί ο πρώην της Μαντόνα, Γκάι Ρίτσι, επιστρατεύοντας τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στον ρόλο του τρομερού ντετέκτιβ και τον Τζουντ Λο στον ρόλο του Γουάτσον.

Μια δεύτερη ματιά στο εμβληματικό 8 ½ του Φεντερίκο Φελίνι, ρίχνει το Nine, στο οποίο συμμετέχουν μια σειρά λαμπερών σταρ (Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Ντέι-Λούις, Σοφία Λόρεν, Πενέλοπε Κρουζ).

Ο Μάικλ Μαν επιστρατεύει στο Public Enemies τους Κρίστιαν Μπέιλ και Τζόνι Ντεπ για να διηγηθεί την κλασσική διαμάχη ενός ανθρώπου του νόμου με έναν άνθρωπο του εγκλήματος.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο κάνει ακόμα μία σινεφίλ αναφορά, επιστρέφοντας με ένα σπαγγέτι-γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Οιτ και τίτλο Inglorious Bastartds.

Στο μέτωπο των κινουμένων σχεδίων η πλέον αναμενόμενη ταινία της χρονιάς είναι η δεύτερη συνέχεια της Εποχής των Παγετώνων με τίτλο Ice Age: Dawn of the Dinosaurs.

No comments: