Wednesday, January 14, 2009

Η νέα ταινία του Κ.Γαβρά θα «κλείσει» το 59ο Φεστιβάλ Βερολίνου

Σκηνή από την ταινία «Παράδεισος στη Δύση»

Στις 14 Φεβρουαρίου

Το Βήμα, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009 [ 19:18 ]

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, που πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 15 Φεβρουαρίου, πρόκειται να κλείσει αυλαία με την νέα ταινία του Κώστα Γαβρά με τίτλο Παράδεισος στη Δύση. Η προβολή της ταινίας θα γίνει το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου μετά την απονομή των τιμητικών διακρίσεων του Φεστιβάλ.

Η ταινία είναι η πρώτη ελληνογαλλική συμπαραγωγή του Έλληνα δημιουργού. To σενάριο συνυπογράφουν ο Κώστας Γαβράς και o Ζαν-Κλοντ Γκρίνμπεργκ, οι οποίοι συνεργάστηκαν επίσης στο σενάριο των ταινιών Τσεκούρι και Αμήν.

Στο ρόλο του Ηλία, ο γνωστός Ιταλός ηθοποιός Ρικάρντο Σκαμάρτσιο (Ο αδελφός μου είναι Μοναχοπαίδι), ο οποίος πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν. Παίζουν ακόμη οι Τζούλιαν Κέλερ, Έρικ Καραβάκα, Ούλριχ Τουκούρ, Λέα Βιατσέμσκι, Ιγκόρ Ραπόποφ, Αννυ Λούλου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ντίνα Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδη, Αρτο Απαρτιάν, Τάσος Κωστής.

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: ο Ηλίας είναι ο μετανάστης που αναζητά μία νέα εστία. Δε δηλώνει πατρίδα, γλώσσα, εθνικότητα. Έρχεται από την Ανατολή για να ανακαλύψει τη Δύση. Στη δύσκολη αυτή διαδρομή, θα περιπλανηθεί σε άγνωστους τόπους, θα γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, θα έρθει αντιμέτωπος με συμπεριφορές και πραγματικότητες που αγνοεί. Θα διασχίσει στεριές και θάλασσες και θα καταφέρει να επιβιώσει επειδή έχει μια μεγάλη επιθυμία: Να φτιάξει μια καινούρια ζωή.

No comments: