Thursday, June 18, 2009

Η αρπαγή - Oι άλλες ταινιες

  • Η αρπαγή**1/2

Μια περιπέτεια που θυμίζει κάπως το «Frantic» του Ρομάν Πολάνσκι, είναι η «Αρπαγή», που σκηνοθέτησε ο Πιερ Μορέλ, διευθυντής φωτογραφίας μέχρι σήμερα σε αρκετές παραγωγές του Λικ Μπεσόν. Ο Μπεσόν τον εμπιστεύτηκε στη σκηνοθεσία αυτής της ταινίας και ο Μορέλ γύρισε μια περιπέτεια με γρήγορο ρυθμό και ένταση, αρκετά για ένα καλοκαιρινό βράδυ. Πρωταγωνιστεί ο Λίαμ Νίσον στον ρόλο ενός πρώην πράκτορα, ο οποίος έχει εγκαταλείψει την υπηρεσία, προκειμένου να βρίσκεται πιο κοντά στην κόρη του. Ομως η νεαρή Κιμ θα πάει ένα ταξίδι στο Παρίσι, όπου θα πέσει θύμα απαγωγής από μια συμμορία και ο πατέρας της θα ταξιδέψει εκεί για να εντοπίσει και να σώσει την κόρη του. Ο Μορέλ χρησιμοποιεί τους φυσικούς χώρους στο Παρίσι, ενώ ο Νίσον είναι ένα στιβαρός πρωταγωνιστής ακόμη και σε ταινία δράσης.

  • Οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης**

Θρίλερ που πατάει στο κλίμα που διαμόρφωσε το «Seven» του Ντέιβιντ Φίντσερ είναι οι «Τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης», που σκηνοθέτησε ο Τζόνας Ακερλουντ. Ο Σουηδός σκηνοθέτης έχει μεγάλη εμπειρία στα βιντεοκλίπ και είναι σταθερός συνεργάτης της Μαντόνα, δεν έχει αφήσει ωστόσο αυτό να επηρεάσει τον τρόπο που γύρισε αυτή την ταινία. Με φροντισμένο επίπεδο παραγωγής και ατμοσφαιρική εικόνα, ο Ακερλουντ αφηγείται την ιστορία ενός χήρου αστυνομικού (Ντένις Κουέιντ), ο οποίος ερευνά την περίπτωση ενός σίριαλ κίλερ που κάνει τελετουργικούς φόνους. Η υπόθεση θα αγγίξει και την οικογένειά του. Συμπρωταγωνιστεί η Ζανγκ Ζιγί.

  • Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο**1/2

Επανέκδοση της ταινίας του Νίκου Τζίμα, η οποία πριν από περίπου τριάντα χρόνια έκανε ρεκόρ εισιτηρίων, αφηγούμενη την ιστορία του Νίκου Μπελογιάννη. Περισσότερο σημαντική για την αφοσίωση στο θέμα της, παρουσιάζεται ξανά για μια νέα επαφή με το κοινό. Πρωταγωνιστούν οι Φοίβος Γκικόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Πέτρος Φυσσούν, Αγγελος Αντωνόπουλος, Μάνος Κατράκης.

  • Χάνα Μοντάνα: η ταινία

Η δεύτερη ταινία με πρωταγωνίστρια το νεαρό ποπ είδωλο Μάιλι Σάιρους, που υποδύεται τη Χάνα Μοντάνα, είναι μια οικογενειακή μουσική ταινία μυθοπλασίας, σε αντίθεση με την πρώτη κινηματογραφική παρουσία της, που ήταν μια κινηματογραφημένη συναυλία. Εδώ η Χάνα Μοντάνα ανακαλύπτει το τι είναι σημαντικό στη ζωή, με την παρακίνηση και του πατέρα της. Συμπρωταγωνιστεί ο πατέρας της Σάιρους, Μπίλι Ρέι Σάιρους.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18/6/2009

No comments: