Tuesday, June 16, 2009

Παραιτήσεις μελών της κριτικής επιτροπής: 48 Hour Film Project Athens 2009

  • Το ένα μετά το άλλο παραιτούνται τα μέλη της κριτικής επιτροπής του 48 Hour Film Project Athens 2009, το οποίο ολοκλήρωσε την Κυριακή 14 Ιουνίου την πρώτη φάση, αυτή των γυρισμάτων.

Την αρχή λοιπόν έκανε ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γιάνναρης, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ο οποίος παραιτήθηκε την Παρασκευή. Ακολούθησαν ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, η διευθύντρια φωτογραφίας Ολυμπία Μυτιληναίου και η ενδυματολόγος Ιωάννα Τιμοθεάδου. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Ορέστης Ανδρεαδάκης είχε παραιτηθεί από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, την οποία μέχρι τότε υπηρετούσε αφιλοκερδώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασικός λόγος της παραίτησης των μελών της κριτικής επιτροπής ήταν η, ασυνήθιστα ακριβή, τιμή του εισιτηρίου στην τελετή λήξης στο «Παλλάς»: 60, 50, 35 και 25 ευρώ (!!!) τη στιγμή που όλες οι παρόμοιες εκδηλώσεις διαθέτουν εισιτήρια 3 έως 6 ευρώ.

Ανεξήγητο θεωρήθηκε επίσης το γεγονός ότι ακόμη και οι συμμετέχοντες διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την ίδια τιμή. Το 48 HFP κατά δήλωσή του δεν προτίθεται να παραχωρήσει παρά μόνο ένα (1) δωρεάν εισιτήριο της τελετής λήξης για την κάθε ομάδα.

No comments: