Tuesday, June 16, 2009

Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου 2009

  • Οι τρεις προκριθέντες σεναριογράφοι για ταινία μεγάλου μήκους
  • Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για τα Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους που προκηρύσσει για πέμπτη χρονιά το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν, 11 τον αριθμό, συμμετέχουν στον διαγωνισμό που αφορά νέους -κυρίως- δημιουργούς οι οποίοι ωθούνται ώστε να στραφούν προς την ελληνική λογοτεχνία που προσφέρει πλούσια θεματογραφία και στερεή βάση για τη συγγραφή σεναρίων.

Τα ονόματα των προκριθέντων είναι:

1. Αγγελική Αντωνίου και Παναγιώτης Πασχίδης για τη διασκευή του βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου «Για να δει τη θάλασσα».

2. Δημήτρης Μπαβέλας για τη διασκευή του βιβλίου «Λοστρέ» του Λένου Χρηστίδη.

3. Χρυσούλα Γαλατσοπούλου για τη διασκευή του διηγήματος «Ο αντίπαλος» του Κώστα Κατσουλάρη.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τους τρεις υποβληθέντες φακέλους που προέκρινε η επιτροπή διασκευασμένου σεναρίου του ΕΚΕΒΙ. Οι προκριθέντες σεναριογράφοι καλούνται να συγγράψουν το ολοκληρωμένο σενάριο (βάσει της συνοπτικής ανάπτυξης της πλοκής χωρίς διαλόγους που έχουν ήδη καταθέσει) και να αποστείλουν στο ΕΚΕΒΙ, έως τις 15 Οκτωβρίου 2009, έναν ολοκληρωμένο φάκελο με τα εξής απαραίτητα στοιχεία: πνευματικά δικαιώματα από τους συγγραφείς-δικαιούχους, επιστολή ενδιαφέροντος και βιογραφικά από σκηνοθέτη-παραγωγό.

Το βραβείο θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2009. Ο βραβευθείς σεναριογράφος θα λάβει ως έπαθλο το χρηματικό ποσόν των 5.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι δύο θα λάβουν ως διάκριση το ποσόν των 1.000 ευρώ.

ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΔΩ

*Επικοινωνία: κα Μυρτώ Τζαννετάκη, τηλ.: 210-9200337, e-mail: mtzannetaki@ekebi.gr

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου»
Αθανασίου Διάκου 4
117 42 Αθήνα

No comments: