Wednesday, June 3, 2009

Από τα 450.000 εισιτήρια στα 40 ευρώ

  • Ενας από τους σκηνοθέτες που συμμετέχουν φέτος είναι ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, το «Bang Bank» του οποίου έσκισε τον χειμώνα στις αίθουσες (450.000 εισιτήρια).

Ο Θάνος Σαμαράς ακονίζει τα μαχαίρια του... λίγο πριν αρχίσει το γύρισμα της «Μπλε ταινίας», περσινής συμμετοχής του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Ο Θάνος Σαμαράς ακονίζει τα μαχαίρια του... λίγο πριν αρχίσει το γύρισμα της «Μπλε ταινίας», περσινής συμμετοχής του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Πέρυσι με την «Μπλε ταινία» («blue-tape») κέρδισε βραβεία σκηνοθεσίας, μοντάζ και μακιγιάζ. «Μόλις είχα τελειώσει το "Bang Bank" και ήθελα να κάνω την πιο φτηνή και handmade ταινία», θυμάται. Του έτυχε αστυνομικό είδος. Αφού πήραν τις οδηγίες με τον Θάνο Σαμαρά, που έπαιζε, έκαναν meeting. Οι χιλιάδες ιδέες, που έπεφταν στο τραπέζι, τους έφαγαν το πρώτο 24ωρο. Και επειδή ο χρόνος είχε αρχίσει να πιέζει, πήγαν σε ένα γιαπί αποφασισμένοι «να τραβήξουμε ό,τι βγει. Το μόνο που είχαμε σκεφτεί ήταν ότι ο Θάνος έπρεπε να έχει σκοτώσει κάποιον και να κρύβεται», λέει. Επιστράτευσαν όποιον βρήκαν μπροστά τους. Ο αδερφός του Παπαδημητρόπουλου χρίστηκε κούριερ-απαγωγέας του Σαμαρά. Επειτα ο σκηνοθέτης πήρε τηλέφωνο τον σεναριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο και του ζήτησε να πεταχτεί να υποδυθεί τον διαπραγματευτή. Για να προλάβουν να παραδώσουν το dvd, μπουκάρανε με τη μηχανή στην Τεχνόπολη, ακριβώς ένα λεπτό πριν από το deadline.

Αξιζε τον κόπο όλη αυτή η αγωνία; «Ηταν απόλυτα διασκεδαστική εμπειρία. Είπαμε από την αρχή ότι δεν πρόκειται να τρελαθούμε. Η λογική ήταν να κάνουμε την ταινία όπως όταν αποφασίζαμε στα 18 μας να γίνουμε σκηνοθέτες», λέει. Και δεν χρειάστηκε να βάλουν και το χέρι βαθιά στην τσέπη. Η «Μπλε ταινία» στοίχισε μόλις... 40 ευρώ. «Τα ξοδέψαμε σε 2-3 πράγματα που χρειαστήκαμε τελευταία στιγμή και σε... πίτσες».

*Πληροφορίες: www.48hourfilm.gr

  • Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

No comments: