Friday, June 5, 2009

Η Μαλέα… ξαναχτυπά με «ονειροπαγίδα»

  • Νέα σειρά με την υπογραφή της σκηνοθέτιδας από τη νέα σεζόν στον ΑΝΤ1


Η Ολγα Μαλέα βάζει τη σκηνοθετική υπογραφή της στη ρομαντική «Ονειροπαγίδα» του ΑΝΤ-1 με την ευχή να είναι «τυχερή και καλοτάξιδη όπως η “Λίτσα”». Το περσινό ντεμπούτο της γνωστής σκηνοθέτιδας στη μικρή οθόνη, εκτός από το ότι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους τηλεθεατές (και την AGB), χάρισε και στην ίδια νέες εμπειρίες: «Ηθελα να ξανακάνω τηλεόραση γιατί αισθάνθηκα ότι μαθαίνω πράγματα και δίνω κάτι σαν σκηνοθέτις», λέει στον ΕΤ και δίνει το στίγμα της καινούργιας της δουλειάς: «Είναι το love story –ή μάλλον η προσπάθεια για love story– δύο τελείως διαφορετικών ανθρώπων». Δύο ήταν οι λόγοι που την έκαναν να απαντήσει θετικά στην καινούργια πρόταση του ΑΝΤ-1. Το σενάριο, το οποίο θεωρεί ότι είναι πολύ κατάλληλο για την εποχή μας γιατί «έχει μια αισιοδοξία και σε κάνει να θες να ονειρευτείς ξανά». Και ο χαρακτήρας της πρωταγωνίστριας που, ενώ κατάγεται από εφοπλιστική οικογένεια, από τη μια μέρα στην άλλη τα χάνει όλα: «Είναι κάτι που λόγω της οικονομικής κρίσης το νιώθουν πολλοί άνθρωποι και πιστεύω ότι θα αγγίξει τους τηλεθεατές», μας εξηγεί.

Κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι ο Πέτρος, πατέρας τριών παιδιών, που διατηρεί έναν ξενώνα –την «Ονειροπαγίδα»– σε κάποιο νησί και η Κατερίνα, ένα πλουσιοκόριτσο που για κάποιο λόγο χάνει όλα της τα χρήματα. Οι δυο τους θα συναντηθούν και, παρά τους τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες τους, θα ερωτευθούν. Το σενάριο της σειράς υπογράφει η Τίνα Καμπίτση, που φέτος έγραψε τα παραμυθένια «40 κύματα», στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τη Μαρία Σολωμού, τον Γιώργο Καραμίχο και τη Χριστίνα Τσάφου, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να κλείσει και το υπόλοιπο καστ.
  • Καθημερινό χιλιάνικο «Κάρμα»
Από τη μεταφυσική κωμωδία «Λόλα» στο μεταφυσικό δράμα «Κάρμα». Από μέρα σε μέρα αναμένεται να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα της καθημερινής σειράς της νέας σεζόν στον ΑΝΤ-1, που, ενώ έχει αποφασιστεί ποια θα είναι, δεν έχει γίνει ακόμα η επίσημη ανάθεση από το κανάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη σύνθεση ενός χιλιανού φορμά με μια πρωτότυπη ιδέα της Βάνας Δημητρίου, το αποτέλεσμα της οποίας είναι ένα μεταφυσικό δράμα με τίτλο «Κάρμα». Κεντρικοί χαρακτήρες της ιστορίας είναι τα μέλη μιας οικογένειας που αποτελείται από τους (ανύπαντρους) γονείς και τα επτά παιδιά τους. Για την υλοποίηση του φιλόδοξου πρότζεκτ θα συνεργαστούν η PLD που έχει τα δικαιώματα της χιλιανής σειράς και η ΕΝΑ Productions, ωστόσο άπαντες περιμένουν να γίνει η ανάθεση από τον ΑΝΤ-1 για να προχωρήσει η συγγραφή του σεναρίου και η επιλογή των ηθοποιών.
  • ΒΑΛΤΖΗ ΜΕΛΙΝΑ, Ελεύθερος Τύπος, Τετάρτη, 03.06.09

No comments: