Wednesday, July 15, 2009

Εντελώς ακατάλληλος για τους Ουκρανούς ο «Μπρούνο»

«Σκανδαλώδης», «άσεμνη» και «αντικοινωνική» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας για την ταινία «Μπρούνο», που οδήγησαν και στην απαγόρευση της προβολής της.

Η νέα κωμωδία του Σάσα Μπάρον Κοέν, «Μπρούνο» αφορά έναν ομοφυλόφιλο Αυστριακό δημοσιογράφο μόδας ο οποίος ταξιδεύει στις ΗΠΑ, ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει «ο μεγαλύτερος Αυστριακός σταρ από την εποχή του Χίτλερ». Ο σεναριογράφος και πρωταγωνιστής, Σάσα Μπάρον Κοέν απερρίφθη για δεύτερη φορά από την Ουκρανία καθώς είχε απαγορευτεί και η προβολής της προηγούμενης ταινίας του, «Μπόρατ».

Ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας συμπέρανε ότι η ταινία "Μπρούνο" περιέχει «καλλιτεχνικώς αδικαιολόγητη επίδειξη σεξουαλικών οργάνων και σχέσεων, ομοφυλοφιλικές πράξεις σε σκανδαλώδη και γραφική μορφή, άσεμνη γλώσσα, σαδισμό, αντικοινωνική συμπεριφορά η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά που θα μπορούσε να δημιουργήσει ζημιά στην ηθική ανατροφή των πολιτών μας».

Παρά το σοκ που προκαλεί σε κάποιους, η ταινία αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς είναι πρώτη σε εισπράξεις, αυτή την περίοδο, στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

No comments: