Friday, July 10, 2009

«Φαντασίες» και «συκοφαντίες»

  • Με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» με τίτλο «Ασφυκτικός έλεγχος του σινεμά» στις 7/7, που αναφερόταν στην αποχώρηση του Αλέξανδρου Παπαηλιού από το Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και στις καταγγελίες που έκανε, λάβαμε τις εξής επιστολές:

- Από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών: «Σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο που όλος ο κινηματογραφικός κόσμος στοχάζεται και αγωνιά για τις εξελίξεις του νέου κινηματογραφικού νόμου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣ, Αλέξανδρος Παπαηλιού, ενώ είχε υποπέσει σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενάντια στους σκοπούς και τις αρχές του ιστορικού μας Σωματείου, αρνείτο, αναίτια, να παρουσιαστεί στις επανειλημμένες εκκλήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για να απολογηθεί. Αντί για αυτό, επέλεξε να δημοσιοποιήσει επιστολή, στην οποία όσα αναφέρονται αγγίζουν τη σφαίρα της φαντασίας, στοχεύοντας, δυστυχώς, σε προσωπικά οφέλη».

- Από τη Διασωματειακή Επιτροπή των Φορέων του Κινηματογράφου, η οποία «καταδικάζει, απερίφραστα, τα συκοφαντικά υπονοούμενα για τη Διασωματειακή...», «το δήθεν νομοσχέδιο-συρραφή αναχρονιστικών αιτημάτων, της δήθεν Διασωματειακής -από σωματεία σφραγίδες, με τις δήθεν μαζικές υπογραφές- άγνοιας».


  • Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

No comments: