Friday, July 31, 2009

Ανακοινώθηκαν οι 23 διαγωνιζόμενες ταινίες στο Φεστιβάλ Βενετίας


ΑΠΕ
Το Φεστιβάλ Βενετίας θα ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει δέκα ημέρες

Γνωστοποιήθηκαν οι 23 ταινίες που θα διαγωνιστούν το Σεπτέμβριο για το βραβείο του Χρυσού Λεόντα του 66ου Φεστιβάλ Βενετίας. Αρκετή Ευρώπη και Απω Ανατολή, κάπως μικρότερη η συμμετοχή ΗΠΑ και Μέσης Ανατολής στην ιταλική γιορτή του κινηματογράφου το 2009.

Από τις ιταλικές συμμετοχές ξεχωρίζει ο Τζιουζέπε Τορνατόρε με τη «Baaria», και ανάμεσα στις συνολικά έντεκα ευρωπαϊκές συμμετοχές (οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται τη Γαλλία), βρίσκεται και ο Φατίχ Ακίν από τη Γερμανία με το «Soul Kitchen».

Οι ΗΠΑ έχουν μεν μικρότερη συμμετοχή, αλλά δεν υπολείπονται σε λάμψη: συμμετέχει το «Bad Lieutenant» του Βέρνερ Χέρτσογκ, το «Survival of the Dead» του Τζον Ρομέρο, αλλά και το «Capitalism: A Love Story» του Μάικλ Μουρ.

Από το Χονγκ Κονγκ, ο Γιονφάν θα παρουσιάσει τον «Πρίγκηπα των Δακρύων», ενώ από τη Σρι Λάνκα ο Βιμούχτι Τζαγιασουντάρα θα έρθει στη Βενετία με το «Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους».

Από το Ισραήλ, ο Σαμουήλ Μαοζ θα συμμετέχει με το «Λίβανο», και ο Αχμέντ Μαέρ από την Αίγυπτο θα παρουσίασει τον «Ταξιδιώτη».

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει δέκα ημέρες. [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press]

No comments: