Thursday, July 23, 2009

Μήνυμα δύναμης, χαρά και συγκίνηση σε 77 λεπτά

  • Ρούμπα**1/2 Δραματική κομεντί. Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Ντομινίκ Αμπέλ, Φιόνα Γκόρντον, Μπρούνο Ρομί

  • Ανάμεσα στην κωμωδία, το παράλογο και το δράμα κινείται η «Ρούμπα», κοινό project της ομάδας που αποτελούν τρεις από τους ηθοποιούς της ταινίας, ο Ντομινίκ Αμπέλ, η Φιόνα Γκόρντον και ο Μπρούνο Ρομί. Μια ιστορία για την αναζήτηση της χαράς ακόμη και μέσα σε δραματικές καταστάσεις είναι η ταινία της σκηνοθετικής - ερμηνευτικής ομάδας.
  • Ο Ντομ και η Φιόνα είναι ζευγάρι, δάσκαλοι και λάτρεις του χορού. Χορεύουν σε κάθε ευκαιρία και το σπίτι τους είναι γεμάτο από βραβεία σε διαγωνισμούς χορού. Σε μια άτυχη στιγμή, όμως, ένα τροχαίο θα αλλάξει ριζικά τη ζωή τους. Τραυματισμοί και ακρωτηριασμοί θα περιορίσουν τη χαρά τους. Οχι όμως για πολύ. Ο Ντομ και η Φιόνα θα βρουν και πάλι το κουράγιο και τη δύναμη να χορεύουν με όποιον τρόπο μπορούν.
  • Το σκηνοθετικό τρίο έχει επιλέξει τη φόρμα της –σχεδόν– βουβής ταινίας, δίνοντας τον πρώτο λόγο στη γλώσσα του σώματος και στα έντονα χρώματα. Η ταινία είναι περισσότερο μια χαλαρή πλοκή με διαδοχή γκαγκ και ανάμεσα στο χιούμορ και το δράμα, η «Ρούμπα» είναι και ένα μήνυμα δύναμης που μεταφέρουν οι χαρακτήρες της. Σύντομη σε διάρκεια, μόλις 77 λεπτά, είναι χαρούμενη, συγκινητική και αστεία, παρότι δεν λειτουργούν όλα της τα ευρήματα.
  • Του Παναγιωτη Παναγοπουλου, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23/07/2009

No comments: