Thursday, July 30, 2009

Κλούνεϊ και Ντέιμον πρωταγωνιστούν στο Φεστιβάλ Βενετίας

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Ματ Ντέιμον, αλλά και ο... Μπαζ Λαϊτγίαρ από το Toy Story, «σαλπάρουν» για τη Βενετία το Φθινόπωρο για την μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Βενετίας, ανακοίνωσαν έναν μακροσκελέστατο κατάλογο με ταινίες και ονόματα που έχει στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή της διοργάνωσης.

Ονόματα όπως οι Γιουάν Μακ Γκρέγκορ, Κέβιν Σπέισι, Βίγκο Μορτενσεν, Σαρλίζ Θερόν, Τζάρεντ Λίτο και Νταϊάν Κρούγκερ αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους, στο φεστιβάλ της πανέμορφης ιταλικής πόλης.

Το 66ο Φεστιβάλ Βενετίας ανοίγει την αυλαία στις 2 Σεπτεμβρίου με δύο μεγάλες, πολύ-αναμενόμενες πρεμιέρες: Το "Men Who Stare At Goats", με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ και το "Informant!", με τον Ματ Ντέιμον.

Το Men Who Stare at Goats (Οι άντρες που κοιτούν τις κατσίκες), είναι κωμωδία για έναν δημοσιογράφο που πηγαίνοντας στον πόλεμο του Ιράκ, συναντά έναν Αμερικανό στρατιώτη (Κλούνεϊ) πώς ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί παραφυσικές τεχνικές στον πόλεμο. Μαζί του παίζουν οι Τζεφ Μπρίτζες, Γιουάν Μακ Γκρέγκορ, Κέβιν Σπέισι και Στέφαν Ρουτ.

Ο πρωταγωνιστής Ματ Ντέιμον συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Στίβεν Σόντερμπεργκ στην κωμωδία – θρίλερ “The Informant!”

Πολλές από τις ταινίες που αναμενόταν να εμφανιστούν στη Βενετία, δεν περιλήφθηκαν στη σημερινή λίστα. Η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε "Shutter Island", με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο που ήταν μία από αυτές, φαίνεται ότι θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης οι 3-D εκδόσεις των "Toy Story" και "Toy Story 2", το "Bad Lieutenant", με τον Νίκολας Κέιτζ, το "Capitalism: A Love Story" του Μάικλ Μουρ, το "Road" με τους Βίγκο Μορτενσεν και Σαρλίζ Θερόν και το "Mr. Nobody", με τους Τζάρεντ Λίτο και Νταϊάν Κρούγκερ.

No comments: