Wednesday, December 17, 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Κουβανέζικη Επανάσταση

Η «New Star» και ο κινηματογράφος της Καλλιθέας «Αφαία», με αφορμή τα 50 χρόνια της Κουβανέζικης Επανάστασης, διοργανώνουν ένα πολύ σημαντικό κινηματογραφικό αφιέρωμα. Στο αφιέρωμα που ξεκινάει σήμερα 18-12-08 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31-12-08 θα παιχτούν 50 ταινίες και ντοκιμαντέρ


Και οι 50 ταινίες που θα προβληθούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αναφέρονται στην Kουβανέζικη Eπανάσταση και τους αγώνες του κουβανέζικου λαού για εθνική ανεξαρτησία, για εθνική κυριαρχία και το σοσιαλισμό.

Στο αφιέρωμα θα προβληθούν ταινίες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις καλύτερες στιγμές του παγκόσμιου κινηματογράφου («Λουτσία», «Δημιουργός, Κάθε Μέρα Σύντροφος», «Βίβα Κούμπα», κ.ά.). Θα προβληθούν, επίσης, ντοκιμαντέρ τα οποία αναφέρονται στον αρχηγό της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο και τον Τσε Γκεβάρα: «638 Τρόποι Να Σκοτώσετε τον Κάστρο», «Μια Φωτογραφία κάνει το γύρο του Κόσμου», «Φιντέλ: Οταν Σκέφτομαι τον Τσε», «Ο Ερωτας, η Πολιτική, η Επανάσταση», που στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Τσε Γκεβάρα.

Στο αφιέρωμα θα παιχτούν και ταινίες που δεν έχουν γυριστεί από Κουβανούς ή Λατινοαμερικανούς δημιουργούς. Θα παιχτεί, για παράδειγμα, το ντοκιμαντέρ του Ολιβερ Στόουν «Κομαντάτε» (πρόκειται για μια συνέντευξη - ποταμό του Φιντέλ Κάστρο στον Αμερικανό δημιουργό) ή η ταινία - ντοκουμέντο για την Επανάσταση που γύρισε ο Αμερικανός ηθοποιός Ερολ Φλιν με τον συνεργάτη του Βιτόρ Παλέν.

Στα πλαίσια του αφιερώματος, που γίνεται με τη στήριξη της κουβανέζικης πρεσβείας, θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων. Για κάθε μέρα του αφιερώματος ισχύει ενιαίο εισιτήριο (7 ευρώ). Για τις 14 μέρες του φεστιβάλ υπάρχει κάρτα διαρκείας (50 ευρώ).




No comments: