Wednesday, December 10, 2008

Η Λόρνα και οι πίθηκοι αξίζουν

Η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα έχει δυο πολύ καλές ταινίες. Η πρώτη, «Η σιωπή της Λόρνα», των μαχητικών Βέλγων αδελφών Ζαν Πιερ και Λουκ Νταρντέν, παρακολουθεί μια Αλβανίδα μετανάστρια η οποία, τελικά, δε θα δεχτεί την ολοκληρωτική αλλοτρίωση και θα παλέψει για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η δεύτερη, οι «Τρεις πίθηκοι», του πολύ καλού Τούρκου σκηνοθέτη Νούρι Μπιγκλέ Τζεϊλάν, είναι μια άριστα σκηνοθετημένη, δυνατή κοινωνική ψυχογραφία...

Το ντοκιμαντέρ, «Roman Polanski: Wanted and Desired», προσπαθεί να ξαναζεστάνει, χωρίς μεγάλη επιτυχία, τη γνωστή σκανδαλοθηρική ιστορία του βιασμού 13χρονης από τον γνωστό Πολωνό σκηνοθέτη και τις δικαστικές του περιπέτειες.

Οι υπόλοιπες τρεις ταινίες της εβδομάδας είναι καθαρά... χριστουγεννιάτικες! «Χριστούγεννα στα τέσσερα», του Σεθ Γκόρντον. Κωμωδία, ας πούμε!. «Απελευθερωμένο» ζευγάρι υποκύπτει στο συναισθηματικό κλίμα των Χριστουγέννων και παντρεύεται! «American Teen», της Νανέτ Μπέρσταϊν. Για τη νεολαία, υποτίθεται! Απόφοιτοι ενός λυκείου... ξύνονται! «Οταν η Γη σταματήσει», του Σκοτ Ντέρικσον. Επιστημονική φαντασία για τους αποφοίτους λυκείου της Νανέτ Μπέρσταϊν.


No comments: