Thursday, December 11, 2008

Υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα

Υποψήφιος για τη Χρυσή Σφαίρα δεύτερου ανδρικού ρόλου είναι ο ηθοποιός Χιθ Λέτζερ, 11 μήνες μετά το θάνατό του. Η υποψηφιότητα αφορά στην ερμηνεία του ως «Τζόκερ» στην ταινία «Σκοτεινός Ιππότης», όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι διοργανωτές της τελετής απονομής των κινηματογραφικών βραβείων. Η ερμηνεία του στην τελευταία ταινία του Μπάτμαν είχε αφήσει να διαφανεί, εδώ και μήνες, ότι θα βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για τη Χρυσή Σφαίρα δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Για τον πρόωρα χαμένο ηθοποιό είχαν εκφράσει διθυραμβικά σχόλια καταξιωμένοι σταρ του Hollywood, όπως ο Γκάρι Ολντμαν και ο σερ Μάικλ Κέιν, που είχαν παίξει μαζί του στην ταινία «Σκοτεινός Ιππότης». Χαρακτηριστικά, ο Γκάρι Ολντμαν είχε δηλώσει για την ερμηνεία του Λέτζερ ως Τζόκερ: «Δεν έχω δει κακό σαν αυτόν από τότε που ο Ντένις Χόπερ έπαιξε τον Φρανκ Μπουθ στο "Μπλε Βελούδο". Η ερμηνεία του είναι πιο τρομακτική και από του Χάνιμπαλ Λέκτερ».

«Είναι η καλύτερη ερμηνεία κακού που έχω δει», είχε δήλωσε ο σερ Μάικλ Κέιν, που έπαιξε τον μπάτλερ του Μπάτμαν: «Πιστεύω ότι θα λάβει μια υποψηφιότητα και θα με εξέπληττε εάν δεν κέρδιζε και το Οσκαρ. Τουλάχιστον τη δική μου ψήφο την έχει». Ο Λέτζερ βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη στις 22 Ιανουαρίου σε ηλικία 28 ετών. Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από υπερβολική κατανάλωση υπνωτικών χαπιών. [ΑΠΕ - ΜΠΕ]

No comments: