Monday, December 8, 2008

Ολοκαίνουργια Ντενέβ... Γουίνσλετ

Η 33χρονη ηθοποιός τολμά να υποδυθεί την Κατρίν Ντενέβ στο νέο τεύχος του Vanity Fair. Μήπως έχουν πάρει τα μυαλά της αέρα; Οχι. Αν και φέτος θεωρείται φαβορί στα Οσκαρ, ομολογεί ότι δεν περίμενε ποτέ ένα χοντρό κορίτσι από τη Βρετανία, όπως αυτή, να φτάσει εδώ που έφτασε.

Η Κέιτ Γουίνσλετ ως «Ωραία της Ημέρας» στις σελίδες του αμερικανικού περιοδικού
Πρόπερσι, στα 31 της, ήταν η νεότερη ηθοποιός στην ιστορία των Οσκαρ με πέντε υποψηφιότητες. Φέτος η υποψηφιότητά της είτε με την επιστροφή της στο μπράτσο του Ντι Κάπριο στο «Revolutionary Road» είτε για τον ρόλο της στο «The Reader» θα της εξασφαλίσουν ένα χρυσαφί αγαλματάκι για το τζάκι του νοικοκυριού που έχει ανοίξει με τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες. Και σαν να μην της έφταναν όλα αυτά, η Κέιτ Γουίνσλετ ξαναζωντανεύει υπέροχα την εικόνα της Κατρίν Ντενέβ στην «Ωραία της Ημέρας» για τον φακό του Στίβεν Μέιζελ, για το Vanity Fair του Δεκεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα εξομολογείται πως μικρότερη ήταν χοντρή!

«Το ξέρω πως θα ακουστεί περίεργο», λέει στο περιοδικό, «αλλά δεν είχα ποτέ την επιθυμία να γίνω διάσημη. Δεν είχα τεράστιες φιλοδοξίες ποτέ... ήμουν χοντρή και δεν ήξερα καμία διάσημη χοντρή ηθοποιό. Ξέρετε, μια φορά χοντρός, πάντα χοντρός. Πάντα πιστεύεις πως δείχνεις λίγο "λάθος" ή λίγο διαφορετική από όλους τους άλλους. Συχνά βλέπω γυναίκες με ωραία τζιν, ψιλοτάκουνες γόβες και στενά τισέρτ στην πόλη και λέω πως θα 'πρεπε να προσπαθήσω και 'γώ να φαίνομαι έτσι. Αλλά μετά σκέφτομαι πως δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένες πάνω σε τέτοια τακούνια».

Ω, ναι, το κορίτσι με τα υπέροχα μάτια και τα ατελείωτα πόδια του εξωφύλλου είναι ανασφαλές και ας έχει μπει στο ολιγομελές κλαμπ των ταλαντούχων γυναικών που έχουν πέντε υποψηφιότητες για Οσκαρ, πλάι σε ονόματα όπως της Οντρεϊ Χέπμπορν, της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, της Σούζαν Σάραντον και της Γκλεν Κλόουζ.

Ομολογεί πάντως ότι όταν είχε μάθει για τις υποψηφιότητες ρεκόρ της, έριξε μια μπουνιά στον αέρα και άρχισε να χοροπηδάει στο άδειο διαμέρισμά της ουρλιάζοντας «fuck yeah». Δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση να έχει διάθεση να το παίξει ντίβα και παραδέχεται πως ποτέ δεν περίμενε τέτοια επιτυχία, γιατί -όπως αναγνωρίζει- της λείπει η κλασική παιδεία. Παρ' όλα αυτά εξηγεί πως όσο ευγνώμων και ενθουσιασμένη και αν ήταν σε κάθε υποψηφιότητά της, είχε πάντα την αίσθηση πως δεν θα βραβευόταν. Και φέτος ελπίζει επιτέλους μετά την υποψηφιότητα να πάρει σπίτι και το σχετικό σιδερικό, υπογραμμίζοντας τα συναισθήματά της με το «...αν το θέλω; You bet your fucking ass Ι do! Μπορεί να φαίνεται σαν να μη με νοιάζει, αλλά είναι σκληρό να έχω βρεθεί εκεί πέντε φορές... άνθρωπος είμαι κι εγώ. Αλλά δεν θα πάω και σπίτι μου να κλαίω αν δεν το πάρω, είμαστε όλα μεγάλα παιδιά».

Στο πλευρό του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στη νέα τους ταινία «Revolutionary Road», που αναμένεται στις αίθουσες μετά τις γιορτές. Τα προγνωστικά τη θέλουν νικήτρια στα Οσκαρ
Βέβαια τα αθυρόστομα χείλια με τη βρετανική προφορά δεν καταφέρνουν τελικά να αποφύγουν την κοινότοπο σκόπελο και μιλάνε για τα δεινά της δημοσιότητας. Ετσι το κορίτσι που έγινε η γοργόνα στην πλώρη του Τιτανικού, ενοχλείται που ο κόσμος κρίνει και κουτσομπολεύει και οι άλλες μαμάδες στο σχολείο την «τσεκάρουν» όταν πάει τα δυο της παιδιά. Αν και τελικά αναγνωρίζει πως όσο και αν ετοιμαστεί ένας ηθοποιός για τη δουλειά του, στο τέλος η ερμηνεία απαιτεί μια βουτιά στο κενό, που δεν τολμάς αν δεν μάθεις να μη σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος.

Θα πάρει τελικά το αγαλματάκι; Είναι τόσο λαμπερή; Μοιάζει τόσο στην Ντενέβ; Θα δούμε προσεχώς, αφού και τα Οσκαρ κοντά είναι και το καλοκαίρι ακούγεται πως ο σύζυγός της θα σκηνοθετήσει Σέξπιρ στην Επίδαυρο και ίσως τον ακολουθήσει κι εκείνη στο Αιγαίο.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/12/2008

No comments: