Wednesday, December 24, 2008

Οι πρεμιέρες τις μέρες των γιορτών

Χιου Τζάκμαν και Νικόλ Κίντμαν πρωταγωνιστούν στην επική περιπέτεια του Μπαζ Λούρμαν «Αυστραλία».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τεταρτη, 24 Δεκεμβριου 2008 07:00

Με διάθεση για δράση, έρωτα, αλλά και φυγή στον κόσμο του φανταστικού, εκεί που το καλό βγαίνει πάντα νικητής στη μάχη με τις δυνάμεις του κακού, μας αποχαιρετά το 2008. Πιο σκοτεινός και μυστηριώδης είναι ο ερχομός του νέου έτους, χωρίς όμως να λείπουν οι απαραίτητες δόσεις γέλιου και ρομαντισμού. Δραματικές και κωμικές περιπέτειες, ιστορίες αγάπης αλλά και τρόμου ζωντανεύουν μέσα από τις ερμηνείες λαμπερών πρωταγωνιστών.

«ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ» (Australia)

Ο Μπαζ Λούρμαν σκηνοθετεί μία επική περιπέτεια, με φόντο ένα μεγάλο έρωτα, που μας ταξιδεύει στη βόρεια Αυστραλία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μία όμορφη Αγγλίδα αριστοκράτισσα (Νικόλ Κίντμαν) κληρονομεί ένα αχανές ράντζο. Ντόπιοι μεγαλοκτηνοτρόφοι διεκδικούν τη γη που της ανήκει, ενώ εκείνη συμμαχεί με έναν σκληροτράχηλο και πεπειραμένο κτηνοτρόφο (Χιου Τζάκμαν) για να οδηγήσουν πάνω από 2.000 ζωντανά στις απέραντες εκτάσεις της πιο απομακρυσμένης γης. Εκεί έρχονται αντιμέτωποι με το βομβαρδισμό του Ντάργουιν από τις ιαπωνικές δυνάμεις. Την εντυπωσιακή φωτογραφία υπογράφει η Μάντι Γουόκερ.

* Πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου



Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως εντυπωσιακή γραμματέας Σίλκεν Φλος στην ταινία «The Spirit».
«THE SPIRIT»

Μετά το «Sin City» και τους «300», ο Φρανκ Μίλερ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ακόμη ένα κόμικ, το «Spirit» του Γουίλ Έισνερ. Κεντρικός ήρωας είναι ο αρχάριος αστυνομικός Ντένι Κολτ (Γκάμπριελ Μαχτ), ο οποίος επιστρέφει από το υπερπέραν σαν Πνεύμα για να πολεμήσει το έγκλημα στην Central City. Μεγάλος του αντίπαλος είναι ο Όκταπους (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον), ο οποίος σχεδιάζει να καταστρέψει την πόλη με στόχο να αποκτήσει τη δική του εκδοχή αθανασίας. Στο δρόμο του Κολτ εμφανίζονται συνεχώς γυναίκες για να τον βοηθήσουν ή και να τους θέσουν ακόμη περισσότερα εμπόδια. Ξεχωρίζουν η ψυχρή, αλλά εντυπωσιακή γραμματέας, Σίλκεν Φλος (Σκάρλετ Γιόχανσον), το πανέξυπνο κορίτσι της διπλανής πόρτας, Έλεν Ντόλαν (Σάρα Πόλσον), και η σέξι Σαντ Σάρεφ (Έβα Μέντες), που κάποτε ήταν στο στρατόπεδο των καλών, αλλά τώρα ειδικεύεται στην κλοπή κοσμημάτων.

* Πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου

«ΤΑ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙΑ» (Nothing Like the Holidays)

Είναι Χριστούγεννα και η οικογένεια Ροντρίγκεζ συγκεντρώνεται στο πατρικό σπίτι στο Σικάγο με την ευκαιρία της νέας χρονιάς που έρχεται, αλλά και της επιστροφής του μικρότερου γιου στα πάτρια εδάφη από τον πόλεμο. Παλιές διαμάχες βγαίνουν στην επιφάνεια, και οι εκπλήξεις - ευχάριστες ή δυσάρεστες- διαδέχονται η μία την άλλη, δοκιμάζοντας τους οικογενειακούς δεσμούς. Όλα τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να προσπαθήσουν σκληρά για την αποκατάσταση της ηρεμίας σε αυτές τις γιορτές, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Πρωταγωνιστούν Τζον Λιγκουιζάμο, Άλφρεντ Μολίνα, Ντέμπρα Μέσινγκ και Φρέντι Ροντρίγκεζ υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Αλφρέντο Ντε Βίγια.

* Πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ» (Bedtime Stories)

Ο Σκήτερ (Άνταμ Σάντλερ) αναλαμβάνει να κρατήσει τα δύο παιδιά της αδερφής του για μία εβδομάδα. Για να κοιμηθούν κάθε βράδυ τους λέει παραμύθια. Κάθε μία από τις ιστορίες του προέρχεται και από ένα διαφορετικό κόσμο: την άγρια Δύση, το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας, το μαγικό κόσμο της μεσαιωνικής Ευρώπης ή ακόμη και το διάστημα. Εκείνα φροντίζουν να κάνουν πραγματικότητα στη ζωή του θείου τους, όλα τα φανταστικά γεγονότα των παραμυθιών...

* Πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου


«ΛΥΚΟΦΩΣ» (Twilight)

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το trailer της ταινίας τις τρεις πρώτες ημέρες της εμφάνισής του στο Διαδίκτυο, γεγονός που μαρτυρά ότι πολλοί περίμεναν με αγωνία την κινηματογραφική μεταφορά του πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος της Στέφανι Μέγερ. Η νεαρή Ιζαμπέλα ανακαλύπτει μια μυστηριώδη οικογένεια και ερωτεύεται ένα από τα μέλη της, τον Έντουαρντ. Μία συγκλονιστική αποκάλυψη την περιμένει. Πρόκειται για βρικόλακες, που όμως δεν πίνουν ανθρώπινο αίμα και μπορούν να κυκλοφορούν στον ήλιο. Η Ιζαμπέλα θα πρέπει να ρισκάρει τα πάντα για να είναι μαζί με τον Έντουαρντ, σε μια ιστορία αγάπης, που θυμίζει το «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» στην σκοτεινή του εκδοχή. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κάθριν Χάρντγουικ γνωστή από το «Thirteen». Πρωταγωνιστούν Κρίστεν Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπίλι Μπερκ, Άσλεϊ Γκριν, Νίκι Ριντ, Καμ Γκίγκαντετ.

* Πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου


Η Κατρίν Ντενέβ πρωταγωνιστεί στη γαλλική ταινία «Οι γυναίκες των ονείρων μου».

«ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ» (Mes Stars et Moi/My Stars)

Ο Ρομπέρ, σε διάσταση με τη σύζυγό του και χωρίς το κουράγιο να παλέψει για τη φέρει και πάλι κοντά του, βρίσκει καταφύγιο στην ενασχόληση με τη ζωή των άλλων. Ως καθαριστής σε ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά πρακτορεία του Παρισιού έχει πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορίες για τη ζωή και την καριέρα των αγαπημένων του ηθοποιών. Τις χρησιμοποιεί για να διαλύει σχέσεις τους, που δεν εγκρίνει. Όταν τρεις σταρ συναντιούνται στα πλατό μιας ταινίας ανακαλύπτουν την κοινή προέλευση των προβλημάτων τους και αποφασίζουν να περάσουν στην αντεπίθεση για να δείξουν μια και καλή στον Ρομπέρ ποιος είναι το αφεντικό... Της Λετίσια Κολομπάνι, με τους Καντ Μεράντ, Κατρίν Ντενέβ, Εμανουέλ Μπεάρ.

* Πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου


Η Αν Χάθαγουεϊ προσπαθεί να λύσει το μυστήριο με τους «Oι επιβάτες».

«ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ» (Passengers)

Η λαμπερή Άν Χάθαγουεϊ και ο γοητευτικός Πάτρικ Γουίλσον πρωταγωνιστούν σε ένα αγωνιώδες θρίλερ, που φέρει την υπογραφή του Ροντρίγκο Γκαρσία. Μία νεαρή ψυχολόγος, η Κλερ, αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη των πέντε μοναδικών επιζώντων μιας αεροπορικής τραγωδίας. Στην πρώτη τους κοινή συνεδρία μοιράζονται τις αναμνήσεις τους από το δυστύχημα. Όλοι αναφέρουν μια έκρηξη που η αεροπορική εταιρία ισχυρίζεται ότι δεν συνέβη πότε. Ανάμεσα σε πολλά παράδοξα που συμβαίνουν, οι επιζήσαντες αρχίζουν να εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο. Η Κλερ είναι αποφασισμένη να ξεδιαλύνει το μυστήριο όποιες και αν είναι οι συνέπειες.

* Πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου

«ΜΠΕΒΕΡΛΙ ΧΙΛΙΣ ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ» (Βeverly Hills Chihuahua)

Ένα παραχαϊδεμένο τσιουάουα σκυλάκι από το Μπέβερλι Χιλς, h Χλόη, χάνεται κάπου στο Μεξικό, κατά τις διακοπές της αφεντικίνας της. Με την βοήθεια των νέων της φίλων πρέπει να βρει τον δρόμο της επιστροφής, πριν ο μπόγιας την απαγάγει για λύτρα. Όλα αυτά, ενώ ένα αρσενικό τσιουάουα, ο Πάπι, την ερωτεύεται και το νεαρό αφεντικό του ερωτεύεται την αφεντικίνα της Χλόη… Με τους Πάιπερ Περάμπο, Τζέιμι Λι Κέρτις.

* Πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου

«CAFE DE LOS MAESTROS»

Ντοκιμαντέρ

Ένα μουσικό ταξίδι στους μελαγχολικούς και άκρως ερωτικούς ρυθμούς του εθνικού χορού της Αργεντινής με την υπογραφή του Γκουστάβο Σνταολάγια. Δύο σύγχρονοι Λατινοαμερικάνοι καλλιτέχνες συζητούν με μερικούς από τους ζωντανούς θρύλους της χρυσής εποχής του τανγκό (δεκαετίες '40 και '50). Οι συζητήσεις δεν επικεντρώνονται μόνο στο ξεχωριστό ύφος του κάθε καλλιτέχνη, αλλά και στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό πλαίσιο στο οποίο διαμορφώθηκαν οι ιδέες τους.

* Πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου

DVD

«ΝΕΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΙΑΤΑ» (ΥΟUTH WITHOUT YOUTH)

Το χτύπημα του κεραυνού

Οταν, ύστερα από χτύπημα κεραυνού, ο 70χρονος καθηγητής Ντόμινικ Ματέι (Τιμ Ροθ), ξανανιώνει σωματικά και πνευματικά, αποφασίζει να ολοκληρώσει την έρευνά του για την προέλευση της ανθρώπινης γλώσσας. Όταν όμως η έρευνα φτάνει να απειλεί την αγαπημένη του, καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο έργο της ζωής του και το μεγάλο του έρωτα.

«ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ» (RIGHTEOUS KILL)

Δύο σταρ «συμμαχούν»

Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο ενώνουν δυνάμεις τους σε ένα αστυνομικό θρίλερ. Ο Τερκ και ο συνεργάτης του Ρούστερ, δύο από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης, κυνηγούν έναν κατά συρροή δολοφόνο. Καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, όλα τα στοιχεία αρχίζουν να ενοχοποιούν τον Τερκ.

«KΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΜΑ» (MY MOM'S NEW BOYFRIEND)

Στα ίχνη της... μαμάς

Ύστερα από δύο χρόνια σε αποστολή, ο Χένρι επιστρέφει στη Λουϊζιάνα, για να ενταχθεί στο τοπικό Γραφείο του FBI και βρίσκει τη μητέρα του πολύ αλλαγμένη. Αυτό που όμως δεν μπορεί να φανταστεί είναι πως ακολουθώντας τα ίχνη ενός διαβόητου κλέφτη έργων τέχνης, θα καταλήξει να την κατασκοπεύει. Mε τους Αντόνιο Μπαντέρας, Μεγκ Ράιαν.

Παρουσίαση: ΝΑΤΑΣΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

No comments: