Monday, December 22, 2008

Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ο βρετανός σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Ατένμπορο

Ο σερ Ρίτσαρντ Ατένμπορο.

Ο διάσημος βρετανός σκηνοθέτης και ηθοποιός σερ Ρίτσαρντ Ατένμπορο κατέρρευσε τις πρώτες πρωινές ώρες σπίτι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου του Λονδίνου.

Ο 85χρονος Ατένμπορο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Σεντ Τζορτζ στο Τούτινγκ του νοτιοδυτικού Λονδίνου. Ο σερ Ρίτσαρντ είχε μια υποχρέωση την Πέμπτη να παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για την ηθοποιό Σίλια Τζόνσον. Επρόκειτο να αποκαλύψει την πινακίδια που είχε τοποθετηθεί στο σπίτι όπου γεννήθηκε η Τζόνσον στο Ρίτζμοντ- απόν- Τέιμς, στο Σάρεϊ, κοντά στον τόπο κατοικίας και του ιδίου. Υπέστη όμως ένα ατύχημα στο σπίτι και δεν μπόρεσε να παραστεί.

Ο Ατένμπορο γεννήθηκε στο Κέμπριτζ το 1923 και κυριαρχεί στη βρετανική κινηματογραφική βιομηχανία για περισσότερο από 60 χρόνια ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός εξαιρετικά επιτυχημένων ταινιών.

Το 1982 σκηνοθέτησε την ταινία «Γκάντι» και απέσπασε οκτώ βραβείο Οσκαρ μεταξύ των οποίων το καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας. Σε ηλικία μόλις 21 χρόνων παντρεύτηκε την ηθοποιό Σίλια Σιμ με την οποία απέκτησε ένα γιο τον Μάικλ, το 1949 και δύο κόρες την Τζέην και την Σαρλότ. Το 2004, η Τζέην σκοτώθηκε μαζί με την κόρη της Λούσι και την πεθερά της στο τσουνάμι της νοτίου Ασίας.

No comments: